Hirdetés

Változtat az Activision Blizzard a szabályon, ami játékosok tömegeit zárta ki a Call of Duty és az Overwatch 2 meccseiből

|

Rengetegen panaszkodtak az SMS-ben történő hitelesítés igazságtalan megkötései miatt.

Hirdetés

Régóta küzd az Activision Blizzard a multizó játékosok élményébe szándékosan belerondító csalókkal, de csak mérsékelt eredménnyel. Az egyik legnagyobb gondot az jelenti, hogy a bannolásnak önmagában nincs visszatartó ereje, a kitiltott személynek többnyire nincs más dolga, mint létrehozni egy új fiókot, és ott folytathatja, ahol abbahagyta. Emiatt döntött a kiadó az ún. SMS Protect alkalmazása mellett, amellyel megnehezíti a csalók dolgát, mert mobiltelefonszámot kell rendelniük az adott fiók mellé.

Természetesen ez a védelem is "kikerülhető" azzal, hogy feltöltőkártyás számot ad meg a rosszhiszemű játékos, ezért aztán az Activision Blizzard a VOIP-alapú számokkal együtt tiltólistára tette mindet. Ennek következményeként viszont olyanok is pórul jártak, akiknek eszük ágában sincs csalni, de nem tudnak vagy nem akarnak előfizetni valamely mobilszolgáltatónál.

Hirdetés

Az Overwatch 2-ben bevetett, majd a Call of Duty: Modern Warfare 2-re is kiterjesztett SMS-alapú hitelesítésre az imént vázolt okokból rengeteg panasz érkezett,  ezért a kiadó végül lazított a szabályokon, amiről a Twitteren értesítette a játékosokat.

Mostantól tehát a már a feltöltőkártyás mobiltelefonok számát is hozzá lehet rendelni a Battle.net-fiókokhoz, tehát akit eddig ez tartott vissza a Call of Duty: Modern Warfare 2, a Call of Duty: Warzone 2.0, valamint az Overwatch 2 kipróbálásától, végre fellélegezhet. Már csak a bugokkal kell megküzdenie.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)