Hirdetés

Ubuntu telepítése Windows mellé - hogyan csináljuk okosan?

|

Ingyenes és biztonságos, régebbi gépekre (XP mellé vagy helyett) is ideális. Most pedig kiderül, hogyan megy az Ubuntu telepítése Windows mellé.

Hirdetés

Miután a Microsoft április 8-án megszüntette a Windows XP támogatását - mely 13 évig a világ legnépszerűbb oprendszere volt - sok millió embernek kellett elgondolkodnia azon, hogy mihez kezd.

Akik újabb hardverű géppel rendelkeznek, azoknak a válasz viszonylag egyszerű volt. De egy olyan felhasználónak, akinek a gépe már esetleg hét-nyolc, esetenként akár tíz éves (én ismerek ilyen embert), annak a Windows 7 nem éppen ideális választás. Többek közt nekik jelenthet megoldást az Ubuntu, melyet ingyenes rendszerként bárki letölthet, és használhat.

A telepítés nagyon egyszerű, viszonylag gyorsan lefut. Erről szól a PC World írása - tessék elolvasni, hat lépésben meg is van az egész. Igaz, az Ubuntu felhasználói felülete és használata egy kicsit ijesztő lehet kezdetben, de egy-két hónap után már megszokható, ráadásul az interneten rengeteg segédanyag és útmutató található. Öreg gépek tulajdonosainak érdemes kipróbálniuk az Ubuntut, nemcsak azért, mert a 14.04 LTS verziónak még három évig lesz támogatása, hanem azért is, mert biztonság szempontjából is elég kellemes megoldásról beszélhetünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)