Hirdetés

A Half-Life 2 és a Portal újabb írója hagyta ott a Valve-et

|

Egyre haloványabb a Half-Life 3-ról szőtt álom, már az író is elköszönt a Valve-től.

Hirdetés

Ahogyan a Valve egyre távolabb kerül a klasszikus játékfejlesztőktől (a VR-projekteket most ne vegyük ide), olyan mértékben szivárog el tőlük a korábbi kreatív csapat is. Idén már írtunk róla, hogy a Portal és Left 4 Dead tervezője, Kim Swift elköszönt tőlük, majd a Valve játékok forgatókönyvein évek óta dolgozó Erik Wolpaw is távozott a vállalattól.

Hirdetés

Most pedig egy újabb munkatárs, az egyik legfőbb író mondott búcsút a Valve-nek. Chet Faliszek olyan játékokon dolgozott csatlakozása óta, mint a Half-Life: Episode One és Two, a Portal 1-2, a Left 4 Dead 1-2, a Counter Strike: Global Offensive és a Dota 2. A távozása megerősítésre került egy közleményben is, amelyet a GamesIndustry.biz tett közzé: 

12 évig dolgoztam ott, készítettem csomó nagyszerű játékot és néhány csodálatos hardvert is, de változtatni akartam a dolgokon.

Hogy ezt követően mihez kezd majd, azt nem árulta el Faliszek, de megígérte, hogy amint eljön az ideje, beavat minket a terveibe. Vele együtt a Half-Life széria összes fontosabb írója kilépett a cégtől, így ha jön is a jövőben új epizód, már biztos, hogy nem ugyanazoktól kapjuk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)