Hirdetés

A Valve lekapcsolta az OPSkins CS:GO botjait, 2 millió dollár kárt okozott a tulajdonosnak

|

Nincs kegyelem a kereskedőoldalaknak, pláne akkor, amikor az olyan megoldásokat kínálnak, melyekkel meg lehet kerülni a Valve által kikötött szabályokat.

Hirdetés

Az OPSkins egy kereskedő weboldal, amin keresztül CS:GO (és más egyéb) játékokban megszerzett kinézeteidet tudod árusítani. A piactér a közelmúltban elindította ExpressTrade nevű szolgáltatását, amivel meglehetett kerülni a Valve 7 napos CS:GO kereskedős korlátozást.

Hirdetés

Ha beszerzel egy új fegyverskint, akkor azt 7 napon keresztül nem tudod átadni senkinek. Mivel az OPSkins ezt a rendszert akarta átvágni, ezért a Valve szinte azonnal le is csapott, és letiltották az OPSkins mind a 2843 db kereskedő robotját. A botokhoz tartozó fiókokban összesen 2 millió dollárnyi fegyverkinézet volt, ami azt jelenti, hogy az OPSkins 2 milliós kárt köszönhetett az ExpressTrade ügyeskedésének.

A Valve június 21-én lőtte le a botok accountjait, de egyébként küldtek egy előzetes felhívást az OPSkinsnek az ExpressTrade működésbe lépése után, június 6-án. A weboldal üzemeltetői nem tettek semmit, csak szóltak a kuncsaftoknak, hogy vegyék ki a skinjeiket mielőtt késő lenne.

A fő probléma ezzel nem csak az, hogy az OPSkins a rendszer megkerülésével akar hasznot húzni a CS:GO üzletelésből: az ExpressTrade által használt megoldást már más szolgáltatások is elkezdték átvenni, ami komoly gond lehet a Valve-nek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)