Hirdetés

A Valve-nél betelt a pohár, kiosztották a CS:GO közösséget

|

A Valve megelégelte a profi Counter Strike szcéna botrányait, és felszólított mindenkit, aki ezen a területen tevékenykedik, hogy hagyjanak fel a fogadással, különben csúnyán megüthetik a bokájukat.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban gyakorlatilag minden hétre jutott egy újabb botrány, lassan már meg sem lepődünk, hogy újabb csapatokról derül ki, hogy valamilyen módon csalnak, vagy eladták a meccset. A eSportok egyre népszerűbbé válnak, így a meccsekre tett fogadásokkal is hatalmas pénzeket lehet kaszálni, amivel rengetegen meg is próbálkoznak. Olyanok is, akiknek nem lenne szabad.

A Valve most megelégelte, hogy a sorozatos kitiltások és büntetések semmilyen módon nem fogták vissza a közösséget, ezért most szigorú szabályokat léptettek életbe. "Profi játékosok, csapatok, és bárki, aki valamilyen kapcsolatban áll egy CS:GO verseny lebonyolításával, semmilyen körülmények között sem fogadhat a meccsekre, vagy léphet kapcsolatba olyanokkal, akik nagy pénzben fogadnak, továbbá olyan információt sem szolgáltathatnak, amelyek befolyásolhatják a fogadásokat." - olvasható a Valve közleményében.

 

A belsős információk felhasználásával tett fogadások aláássák a játék tisztaságát, bajba keverhetik az adott csapatot, ami komolyan árthat az egész szervezetnek és a közösségnek, így akár a jövőbeli versenyekről való kitiltással is járhat. "Fontos, hogy a játékosok tisztában legyenek vele, hogy a tetteik az egész sportra és annak megítélésére is hatással vannak." A Valve szerint a legjobb, ha mindenki, akinek köze van a profi eSporthoz, egyszer és mindenkorra felhagy a fogadásokkal. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)