Hirdetés

Több játékon is dolgozik a Valve, lehet, hogy Half-Life is készül

|

Az éjszaka folyamán Gabe Newelltől, a Valve fejétől lehetett bármit kérdezni, ő pedig igyekezett minél több kérdésre választ adni. A Half-Life 3 nem került szóba, de így is sok megnyugtató infót kaptunk tőle.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben ismét felkapott téma lett a Half-Life 3, és amikor a napokban Gabe Newell bejelentette, hogy Reddit AMA-t tart, okkal hihettük, hogy legalább egy kicsit erről is beszélni fog. Természetesen került minden kapcsolódó kérdést (az egyikre azzal válaszolt, hogy "a hármas számot tilos kimondani"), de így is többet elárult, mint amire számítottunk.

Kiderült, hogy a Valve számos, be nem jelentett, egyjátékos játékon dolgozik, és mikor egy felhasználó azt kérdezte, van-e esély egy új címre a Half-Life/Portal univerzumban, Newell azt felelte: "Aha". Érdemes megjegyezni, hogy a The Lab is a Portal világában játszódik, és ugyan egy nagyon szórakoztató játékról van szó, mégsem igazán "portalos".

Elképzelhető, hogy a projektek egyike egy VR-játék, mivel mint Newell elmondta, a cég szerint a VR egy fontos eszköz, mellyel érdekes játékokat lehet készíteni.  A HTC Vive-ban is van némi érdekeltségük, úgyhogy biztos, hogy terjeszkednek majd ebbe az irányba is.

 

Az új játékok legtöbbje a Source 2 motort használja, és a Valve célja, hogy idővel azt egy minél nagyobb közönség számára, ingyenesen elérhetővé tegye.

Az AMA során megtudtuk még, hogy szerinte a Portal 2 lett a legjobb, saját gyártású single-player játékuk, és a Dota 2-vel játszik a legtöbbet a multisak közül. Azért kommunikálnak keveset a játékosok felé, mert más stúdiókhoz képest eltérően hoznak meg döntéseket, és ez őrületbe kergethetné a rajongókat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)