Hirdetés

Valve - hivatalos állásfoglalás a tavalyi Steam behatolásról

|

Tavaly novemberben eddig ismeretlen támadók behatoltak a Steam rendszerébe és onnan adatokat tulajdonítottak el.

Hirdetés

Erről annak idején magunk is beszámoltunk - mostanra jött el az idő, hogy Gabe Newell ismét személyesen szóljon a felhasználókhoz a kialakult helyzetről.

A kiküldött levélben, amely a Steam felhasználókhoz és fórumozókhoz szólt a következő állt:

"Külső szakértők bevonásával folytatjuk a vizsgálatot. Nincs arra bizonyíték, hogy a behatolók információhoz jutottak volna az ellopott adatbázisból."

"Nemrégiben kiderítettük, hogy a behatolók minden bizonnyal egy 2004 és 2008 közötti tranzakciókat tartalmazó file biztonsági másolatához jutottak hozzá. Ez a file felhasználói neveket, email címeket, kódolt számlázási címeket és kódolt hitelkártya információkat tartalmazott. A fileban nem tároltunk Steam jelszavakat."

"Nincs arra semmilyen bizonyítékunk, hogy a kódolt hitelkártya adatok vagy a szállítási címek napvilágot láttak volna. Mindemellett változatlanul jó ötletnek tűnik változatlanul odafigyelni a hitelkártya-forgalom adataira és az elszámolásokra. S persze a Steam guardot futtatni kell."

"A nyomozás folyik, együttműködve a hatóságokkal. Bizonyos állami törvények egy sokkal formálisabb értesítést igényelnek a helyzetről, így sokan kapni fognak ilyen értesítést is, azonban mindenkit tájékoztatni akartunk a dolgok jelenlegi állásáról."

Amennyiben még nem változtattad meg a Steam és a Steam fórum jelszavadat, igencsak ajánlott most megtenni. Biztos, ami biztos

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)