Hirdetés

Dota 2 Reborn - így gyárthatunk saját játékmódokat

|

Lehet, hogy újjászületik a Dota 2 a Valve legújabb motorján, de vannak dolgok, amik nem változnak: a modok továbbra is központi szerepet játszanak.

Hirdetés

Még az E3-as őrület előtt röppent fel a hír, hogy teljesen újjászületik a Dota 2 a Valve legújabb motorján (ami vélhetőleg a Source 2), de nem csak a külcsínyben lesznek észrevehető változások, hanem a modderek előtt is egy teljesen új világot nyit majd meg az új kiadás.

A Valve most a Dota 2 weboldalán részletezte, hogy az egyedi játékmódok hogyan is fognak maj működni: "A custom game-ek teljesen új élmények, melyeket a közésség hoz létre és a Dota 2-n belül lesznek játszhatóak. Ezek a játékok lehetnek bármilyenek, legyen szó egy hatalmas verekedésről 10 Invoker között, egy történetvezérelt kalandról vagy akár valami teljesen új ötletről, amilyet még soha senki nem látott. Számunkra a Custom Games mód a folytatása annak a tradíciónak, aminek köszönhetően megszülethetett a Dota, a Team Fortress és a Counter-Strike. Szeretnénk, ha a játék minden egyes indításakor egy új élménnyel gazdagodhatnátok."

Természetesen ehhez járni fognak a fejlesztőeszközök is, amelyekkel a játékosok saját pályákat, textúrákat, modelleket és effeketek hoznatnak létre, Lua scriptek seígtségével pedig akár eseményeket is leprogramozhatnak a játékban. A cég egy videót is megosztott, amiben bemutatja az új eszközöket és később példákat is megoszt majd, amelyen keresztül a közösség megtanulhatja a használatukat.

Elvileg a hét második felében további részleteket tudhatunk majd meg a játékról, illetve a nyílt bétatesztről is. Nektek hogy tetszik az ötlet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)