Hirdetés

Hackerek az elhalálozás animációjába rejtettek vírust a Valve játékaiban

|

Ez gyakorlatilag azt jelentette, hogy akit lelőttek, annak megfertőződhetett a gépe.

Hirdetés

Aki egy kicsit is szkeptikus az ismeretlen eredetű fájlokkal kapcsolatban, és nem látogat gyanús webhelyeket, az nagy valószínűséggel nem fog vírust kapni. Azért előfordulhat, hogy minden elővigyázatosság ellenére sikerül mégis megfertőződni.

Hirdetés

Hackerek a Source Engine egyik exploitját kihasználva fertőzték meg a Team Fortress 2, a Counter-Strike: Global Offensive, a Portal 2 és más, a motort használó játékosok gépeit. A felhasználók által készített pályákra fertőzött fájlokat csempésztek, és megoldották azt, hogy a ragdoll animáció nyissa meg az utat a kártevők előtt - gyakorlatilag úgy lehetett megfertőződni, hogy az áldozat meghalt a játékban. Ez egy új, izgalmas játékmód is lehetett volna.

A One Up Security fedezte fel a hibát, majd jelezte is a Valve-nek, mely példás gyorsasággal frissített, így elvileg már nem kell félni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)