Hirdetés

A Valve megint takarít, az AIDS Simulátortól is búcsúztak

|

A cég megígérte, hogy mostantól csak a nagyon legalja játékokat fogják eltávolítani, a tisztogatás azonnal meg is kezdődött, kezdve az olyan címekkel, mint az AIDS Simulator.

Hirdetés

A Valve a napokban jelentette be a teljesen új tartalmi irányelveit a Steamre felkerülő játékokat illetően, melyből az derült ki, hogy mostantól gyakorlatilag bármi mehet, ami nem illegális vagy értelmetlen trollkodás. Habár a szabályok első hallásra elég lazának tűntek, a Valve már is bemutatta, hogy mire gondolt pontosan.

Hirdetés

A Twitter egyik felhasználója, RobotBrush vette először észre, hogy a Steam letörölte az AIDS Simulator, az Asset Flip Simulator, az ISIS Simulator és a Triggering Simulator című "játékokat" a Steam áruházból.

A címek alapján könnyen kitalálható, hogy ezek valószínűleg nem éppen műalkotások és kifejezetten a provokáció céljával jöttek létre. Félreértés ne essék, lehet provokatívan elgondolkodtató játékot is csinálni, művészi indíttatásból, de azért ezekben az esetekben érződik a tudatosság, ami inkább a polgárpukkasztás, semmint a művészi önkifejezés szabadságának magas szintű megvalósítása. Szeret ilyenkor mindenki az utóbbira való jogaival hivatkozni, de azért elég könnyen érezhető a különbség.

A Valve emellett kiadott egy közleményt arról is, hogy miért törölték le az Active Shooter című, iskolai lövöldözést szimuláló játékot. Ugye itt azért is fontos Valve indoklása, mert ez még az irányelvek frissítése előtt történt, de a szöveg alapján az jön le, hogy azért még így is nyomós okai voltak a cégnek:

"Azért utasítottuk vissza, mert trollkodás volt, amelynek egyetlen célja volt, hogy a létezésével felháborodást és konfliktust keltsen. Emellett a fejlesztőt korábban már többször vádolták megtévesztéssel, szerzői jogok sértésével és a vásárlók kihasználásával. Sem a játék, sem pedig a fejlesztői nem kapnak második esélyt. Nem csak a játék, de a fejlesztője is troll volt, de ha más töltötte volna fel a játékot, akkor sem engedtük volna."

Érthető, hogy az ilyen játékok esetben példát szeretni mutatni a Valve, persze meglátjuk, hogy a jövőben mennyire agresszívan tartják be ezeket az elveket. Ugye korábban már felmerült, hogy rengeteg szélsőséges csoport működik a Steamen, amiket a Valve csak néha-néha próbál kigyomlálni, szóval kérdéses, hogy mennyire tudnak konzisztensen moderálni.

Ti mit gondoltok az új irányelvekről? Megérdemelten kapott törlést az Active Shooter, az AIDS Simulátor és társai?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)