Hirdetés

A Valve szorgosan, de eredménytelenül törölgeti a gyűlöletcsoportokat

|

A Valve ugyan csendben igyekszik megtizedelni a fasizmust és egyéb szélsőséges nézeteket hirdető csoportokat, de valahogy mégsem látszik, hogy aktívan dolgoznának a probléma megoldásán.

Hirdetés

A Valve igazából sosem arról volt híres, hogy túl sokat kommunikál a közösséggel vagy a sajtóval, és ehhez a legtöbben már hozzá is vagyunk szokva, viszont most egy igen komoly témáról van szó, amelynek kapcsán a cég már hosszú ideje nem hajlandó megosztani az álláspontját.

Hirdetés

Az utóbbi időben több olyan cikk is megjelent (pl. a Huffington Poston), ami a Valve-et azért bírálta, mert gyűlöletcsoportokat enged működni a platformon, melyek többek között olyan témák köré épülnek, mint a rasszizmus vagy az iskolai lövöldözések szorgalmazása.

Ezek a mai feszes politikai és társadalmi helyzetben különösen kényes témák, így nem meglepő, hogy sokan elítélik a Valve tartózkodó hozzállását. Gyakorlatilag minden cikkben szerepeltek képek is az egyes csoportokról, az írások megjelenését követően pedig a Valve hamar le is törölte ezeket (minden kommentár nélkül), viszont ettől függetlenül továbbra is számtalan ilyen csoportot lehet találni, amiből az jön le, hogy a cég nem folytat aktív küzdelmet a jelenséggel szemben. Az eset már odáig eszkalálódott, hogy a mainstream médiában való megjelenést követően egy petíció is elindult, melyben arra kérik az aláírókat, hogy "jelezzék ennek az online platformnak, hogy a gyűlölet nincs rendben".

Más platformok, mint pl. a Twitch, nyíltan felvállalták, hogy kiveszik a részüket az ilyen csoportok elleni küzdelemben, viszont a Valve azon túl, hogy nem adott ki közleményt, még a különféle médiumok megkereséseire sem válaszolt. Elképzelhető, hogy azért csöndesek, mert attól tartanak, hogy az ilyen csoportok médiában való szerepeltetésével egyben reklámozzák is őket és bizonyos emberek szemében létjogosultságot nyernek, mert pontosan azt a figyelmet kapják, amit vélhetően keresnek. Ez rendben is lenne, de sajnos a Valve nem csak a kommunikáció, hanem a tényleges tettek terén is passzív, így tényleg nem tudjuk elképzelni, hogy milyen álláspont lehet a háttérben. Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)