Hirdetés

Mégis mennyi pénzt keres a Valve?

|

Talán nem nagy titok, hogy a Valve bevétele elég magas, viszont most egy piaci elemző cég megpróbálta megsaccolni, mégis mennyi lehet pontosan.

Hirdetés

A Valve jelen pillanatban még a kisebb biztonsági pánikhelyzet ellenére is a játékipar egyik legjobban menő cége. Amellett, hogy övék a világ legnépszerűbb digitális disztribúciós platformja, már az esportok világában is rendesen megvetették a lábukat, ezzel tovább építve a játékok uralmát a szórakoztatóiparban. De mégis mennyi pénzzel dolgozik egy ekkora vállalat?

A piaci adatok elemzésével foglalkozó SuperData azt állítja, hogy 2014-ben nem kevesebb, mint 730 millió dollárt keresett a Valve, ami nagyjából 200 milliárd magyar forint. A becsléseiket a Steam három legnépszerűbb játékának adatai alapján lőtték be, melyek a Dota 2, a Team Fortress 2 és a Counter-Strike: Global Offensive. Ha minden igaz, akkor ezek a játékok összesen kb. 400 millió dollárt hoztak, míg a további steames játékok eladásaiból származó bevétel nagyjából 330 millió dollárra tehető – persze azért tartsuk észben, hogy ezek az adatok csak becslések.

A Valve bevételeivel és steames sikerével egyébként a The Know csapata is foglalkozott egy videóban. Részben azért tartották fontosnak, mert egy névtelen forrás szerint ez a két tényező hatalmas szerepet játszik abban, hogy miért nem jelenik meg a Half-Life 3.

A videó sok dolgot felhoz még emellett, de leginkább arról van szó, hogy a cég menedzsmentje szerint túl rizikós lenne rontani a hírnevüket egy olyan játékkal, ami nem ér fel a lehetetlen elvárásokhoz. Azonban egy aggódó Reddit-felhasználó levelet írt a sorozat írójának, Marc Laidlaw-nak, aki szerint alaptalan az elmélet: „A félelem lenne az utolsó oka annak, hogy ne dolgozzunk egy játékon".

Ti mit gondoltok? Lesz még Half-Life 3, vagy tényleg annyi pénzt keres a Valve, hogy már szükségtelen?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)