Hirdetés

Már 100 ezren aláírták a fizetős modokat ellenző petíciót

|

Hatalmas felháborodást váltott ki a Steam Workshop megváltozott üzleti modellje az elmúlt napokban, a tiltakozás pedig egyre szervezettebb.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt érkezett a hír, miszerint a Valve úgy döntött, hogy mostantól a Steam Workshopba felkerült tartalmakért pénzt is kérhetnek a készítőik. Ez első blikkre igazából remek ötletnek tűnt olyan szempontból, hogy végre a lelkes garázscsapatoknak és kezdőknek is volt lehetősége a kitörésre, de hamar kiderült, hogy a helyzet nem ilyen egyszerű.

Egyrészt fény derült arra, hogy a modok tartalma közti összefüggések váratlan jogi szituációkhoz vezethetnek, másrészt pedig szokás szerint előkerültek azok a "művek", amelyek kevesebb erőfeszítésből, pusztán humorfaktorral kívántak profitot termelni.

Az internet persze reagált erre a játékosok szempontjából rettentően előnytelen fejleményre és azonnal meg is kezdődött a szervezett tiltakozás a Valve újításával szemben. A rajongók a change.org-on indították el azt a petíciót, amelyben megkérik a céget a régi rendszer visszaállítására, az aláírásgyűjtés pedig már több, mint 100 ezer támogatónál tart.

Azt hiszem ez már önmagában sokat elárul arról, hogy mit gondol a játékosközösség a fizetős modokról, a Valve pedig remélhetőleg mihamarabb reagál a petícióra. Ha szeretnétek ti is aláírni a petíciót, akkor erre tessékTi mit gondoltok? Támogatjátok a fizetős modokat, vagy mindig is ingyenesnek kéne maradniuk?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)