Hirdetés

Van, ahol már a Fortnite-ban és más játékokban is járőrözik a rendőrség

|

Itt az idő átgondolni a rendőri munkával kapcsolatos sztereotípiáinkat.

Hirdetés

A rendőri hivatás kapcsán mindenkinek más jut az eszébe, nekem például a több mint 30 évnyi lelkes filmnézés után elsősorban John McClane, Axel Foley és a 80-as évek többi jelvényes akcióhőse, de olyanok is vannak, akiknek inkább görcsbe rándul a gyomruk a szakma említésétől.

Akárhogy is legyen, valószínűleg nagyon-nagyon kevesen asszociálnak headsetben játszadozó gamerekre, holott a dán rendfenntartók kötelékében bizony akár ezt is jelentheti rendőrnek lenni.

Hirdetés

Nemrég egy redditező hívta fel a figyelmet a Politiets Online Patrulje (magyarul kb. Rendőrségi Online Járőr) nevű különleges egységre, amely kifejezetten az olyan online játékokban aktív, mint a Fortnite, a Minceraft vagy Counter Strike: Global Offensive. A cél természetesen a fiatalok védelme, egy átlagos bevetés pedig így néz ki kívülről:

A rendőrség honlapja alapján a POP-t tavaly áprilisban hozták létre, az egység pedig a közösségi médiában is aktív, a Twitch mellett például a Discordon és a TikTokon is elérhetők, ahol serényen gyártják is a videókat. Az online játékokban járőröző zsaruk "párbeszédet folytatnak különösen a gyermekekkel és a fiatalokkal, megelőzve a nem megfelelő viselkedést és a bűncselekményeket".

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hogy mindez mennyire hatékony a gyakorlatban, arról nincs információnk, az viszont nem véletlen, hogy a szerv figyelmét is felkeltették az online játékok, hiszen már a legfiatalabbak által látogatott közösségekben sem ritkák a különböző csalási kísérletek és a gyűlöletbeszéd, nem is beszélve az olyan extremitásokról, mint a Robloxban vadászó pedofilok, vagy a Minecraftben toborzó terroristák.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)