Hirdetés

Van olyan játék is, aminek nem tett jót, hogy bekerült a PlayStation Plusba

|

Az Oddworld Inhabitants "pusztítónak" érezte a PlayStation Plusba való bekerülés hatását.

Hirdetés

Számos alkalommal számoltunk már be róla, hogy a fejlesztőcsapatoknak milyen jól jöttek az olyan szolgáltatások, mint a Game Pass és a PlayStation Plus, hiszen általunk szélesebb közönség ismerkedhet meg az adott videojátékkal, és akár új erőre kaphatnak az eladások is, remény nyílhat egy esetleges folytatásra.

Legutóbb a Marvel's Guardians of the Galaxy-nek tett jót a Microsoft hátszele, de persze nem minden esetben sül el jól, ha a játékosok egy nagy része ingyen jut hozzá a termékhez, akad olyan stúdió is, amelynek negatív élményei vannak ezzel kapcsolatban.

Hirdetés

Az Oddworld: Soulstormot készítő Oddworld Inhabitants fejlesztője, Lorne Lanning nem kevesebbet állít, mint hogy a játék PlayStation Plusba való bekerülése "pusztító" volt a csapat számára. Az Xbox Expansion Passnak nyilatkozva Lanning elmondta, hogy kezdetben úgy gondolták, nagyjából 50 ezer példányt fognak eladni a Soulstormból, de biztosan nem többet 100 ezer darabnál. A stúdió némi anyagi segítség után is kutatott a játék életben tartásához, így amikor a Sony megkereste őket és egy meg nem nevezett összeget ajánlott fel azért, hogy a játékuk a megjelenése hónapjában elérhető legyen a PS Plusban, lecsaptak a lehetőségre.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A megjelenés azonban három hónapot csúszott a világjárvány hatásai miatt, ezáltal a korábban becsültnél jóval többen jutottak hozzá egy PlayStation 5-ös konzolhoz. Ennek eredményeképpen az Oddworld: Soulstormot majdnem 4 milliószor töltötték le a PlayStation Pluson keresztül, ami jóval felülmúlta azt, amire számítottak, ezért Lanning elmondása alapján lesújtó volt számukra a dolog. 

Úgy tűnik tehát, hogy míg egyeseknek új közönséget hoz a PS Plus, másoktól potenciális vásárlókat vesz el. Nektek mi a véleményetek erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)