Hirdetés

Vanquish - a magasabb fps számért büntet a játék?

|

Érdekes bugra találtak a PC-s verzió játékosai, ugyanis kiderült, hogy a magasabb fps-nek szokatlan mellékhatásai vannak.

Hirdetés

Ha pusztán a számokat nézzük, akkor minden bizonnyal rétegjátéknak számít a Vanquish, viszont én ettől függetlenül fenntartom, hogy az előző generáció egyik legkiválóbb akciójátéka volt. A Platinum Games alkotása most végre PC-re is elérkezett, viszont minden igyekezet ellenére sem sikerült megszabadulni a konzolos portok összes nyavalyájától.

A legújabb baki természetesen a videojátékok egyik legmegosztóbb kérdéséhez, az fps számhoz köthető: a NeoGAF egyik felhasználója észrevette, hogy minél magasabb fps-en játszunk, annál több sebzést szenvedünk el az ellenfelektől. Ahhoz, hogy ezt demonstrálja belépett a játék tutorial módjába és szándékosan hagyta, hogy az ellenfelek tüzeljenek rá. A kísérlet során kiderült, hogy 30 fps-nél 6-7 másodpercig is tűz alatt lehetünk, viszont 60 fps mellett már alig 1-2 másodpercig tart, mire leterít minket a játék.

A kísérlet bemutatásához két GIF-et is készített, amin összehasonlíthatjuk a két esetet és tisztán látszik a különbség. Nem rossz egyébként azoknak, akik szeretik a kicsit őrültebb kihívásokat, de azért remélhetőleg kijön a közeljövőben egy patch, ami egy kicsit konzisztensebbé teszi a nehézséget.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)