Hirdetés

Váratlanul megjelent az Arma Reforger, készül az Arma 4

|

A Bohemia Interactive bemutatta, hogy hogyan képzeli az Arma franchise jövőjét.

Hirdetés

Két napja kiszivárgott, most viszont hivatalosan is bejelentette a cseh Bohemia Interactive, hogy történelmi lépésre készül, a Microsoft új generációs konzoljára (a PlayStation 5-ről nem esett szó) is elhozza az Arma franchise legújabb tagját. Ez egészen pontosan az Arma Reforger című spin-offot takarja, aminek leleplezésével párhuzamosan megerősítést nyert, hogy fejlesztés alatt áll a számozott folytatás is az Arma 4 képében.

A korai hozzáférésben PC-re, valamint Xbox Series X|S-re már most elérhető Arma Reforger a stúdió vadonatúj, Enfusion nevű motorjára épül, és tulajdonképpen azt a célt szolgálja, hogy a rendelkezésükre bocsátott eszközökkel a modderközösség beletanuljon a használatába. Emellett pedig a játékosok visszajelzései alapján tudják majd formálni az Arma 4-et.

Hirdetés

Az Arma Reforger a szériát útjára indító Arma: Cold War Assault helyszínére, Everon fiktív szigetére visz, méghozzá az 1980-as évekbe. Értelemszerűen jelentős változatokat tapasztalhatnak majd azok is, akik úgy ismerik a 51 km2-nyi szárazföldet tartalmazó 164 km2-es területet, mint a tenyerüket, mert nemcsak újraépítették az Enfusion motorral, hanem sokkal részletgazdagabbá is varázsolták.

Két multis játékmód áll a rendelkezésünkre. A bázisépítést is tartogató Conflict amerikai és szovjet csapatokat ereszt egymásnak, amelyeknek stratégiai jelentőségű pozíciókat kell elfoglalniuk és megtartaniuk. A Game Master pedig egy valósidejű szcenárió-szerkesztő, ami felett egy vagy több kurátor játékmesterként veszi át az irányítást, hogy különbőző harci helyzetekbe sodorják a dinamikus sandbox területére tévedt játékosokat.

A Workshop lesz felhasználói tartalomgyártás központja, játékbeli platformon létrehozott modokat a PC-sek tetszés szerint megoszthatják másokkal, még a konzolos közösséggel is. Az igazán hozzáértők pedig akár a Workbench nevű szoftvercsomaggal is nekiállhatnak bűvészkedni, megváltoztathatják az MI viselkedését, új látvány- és audioelemeket adhatnak a játékhoz, sőt akár olyan mechanikákat is kidolgozhatnak, amire a fejlesztők nem gondoltak.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A Bohemia Interactive nyilvánosságra hozott terveiben nem szerepel 1.0-ás megjelenés dátum, tehát egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenhet meg a késznek mondott változat. S bár az Arma Reforger bevallottan egy kísérleti projekt, amivel a fejlesztők felmérik a konzolos terepet és tapasztalatot szereznek, továbbá kinevelik a modderek új generációját, akik az Arma 4 érkezésekor már behatóan ismerni fogják a fejlesztői eszközöket, a csapat ígéretet tett rá, hogy akkor sem fogja elhanyagolni, amikor már a sokak által várt folytatásra fókuszálják figyelmük és erőforrásaik legjavát.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)