Hirdetés

Varázslós LMBTQ+ játékcsomaggal küzdenek a tiltakozók a „bigott” Hogwarts Legacy ellen

|

A bojkott nem vált be, új módszerrel próbálkozik J.K. Rowling-ellenes tábor.

Hirdetés

A Harry Potter-rajongók nagy örömére a Hogwarts Legacy nem hozott szégyent a varázsvilágra, az Avalanche Software egy csodákkal és jó értelemben vett fanservice-szel megpakolt játékot tett le az asztalra, ami nemcsak a kritikusokat győzte meg, de az eladási listákon is kiemelkedően teljesít.

Ez pedig rossz hír azoknak, akik a Harry Potter-könyvek szerzője, J.K. Rowling transzfóbnak vélt nézetei miatt bojkottot hirdettek a játék ellen. Mivel ez sokak szerint inkább csak plusz hírverést generált az egyébként transznemű és meleg karaktereket is tartalmazó Hogwarts Legacynek, az ellenzők tábora most egy új lehetőséget kínál a nemtetszés kifejezésére.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint a Trans Witches Are Witches (A transz boszorkányok boszorkányok) című bundle, amit 60 dollárért lehet behúzni az itch.io-n. A csomag az LMBTQ+ közösség alkotói által készített, varázslós témájú játékokat, zenéket és magazinokat tartalmaz mintegy 300 dollár értékben, és egészen február 24-ig lehet lecsapni rá.

"A boszorkányság és a varázslás bundle-je transzfóbia, antiszemitizmus és alt-right szélhámosok nélkül. Utasítsd el a Hogwarts Legacy bigottságát, és támogasd a független LMBTQ+ alkotókat."

- írják a gyűjtemény kurátorai.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Cikkünk írásáig 2200 vásárlóval több mint 143 ezer dollár (kb. 51 millió forint) bevételt termelt a kezdeményezés, amit a projektben részt vállaló alkotók között fognak szétosztani. A Hogwarts Legacy körüli tiltakozásnak megvannak az ellenzői és a támogatói is, abban viszont valószínűleg mindkét tábor egyetérthet, hogy a bundle jóval épületesebben szolgálja a célját, mint a játék szakmai kritikának álcázott, valójában viszont masszívan véleménycikknek tekinthető 1 csillagos leértékelése, vagy a Rowling halálán történő fantáziálgatás.

Ha esetleg lemaradtál a Hogwarts Legacy tesztünkről, az alábbi videóban szintén összefoglaltuk a véleményünket, illetve korábban HP külön cikkben igyekezett rámutatni a játék igazi gyenge pontjára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)