Hirdetés

Vasárnapi bulvár: Far Cry 2 rajongó volt a németországi ámokfutó

|

A rendőrség újabb részletekkel szolgált a Winnenden városban történt megrázkódtató lövöldözésről.

Hirdetés

Bizonyára különböző forrásokból mindannyian értesültetek Tim Kretschmer tizenöt halálos áldozatot követelő fegyveres ámokfutásáról. A németországi Winnenden város iskolájában vérfürdőt rendező tinédzser tettét pillanatok alatt összefüggésbe hozták az erőszakos videójátékokkal. Eddig egyetlen játék, a csapatorientált Counter-Strike került terítékre, azonban helyi rendőrségi munkatársak kiderítették mivel szórakozott, mielőtt pisztolyával lövöldözni kezdett volna. Mondhatni feloldozták a csét és mélybe taszították a Far Cry második részét, ugyanis utóbbi lövöldözős produktummal töltötte ámokfutását megelőző éjszakáját.  

farcry2.jpg
 

A rendőrség által kiadott sajtótájékoztatóban néhány szóban elmagyarázzák a Far Cry 2 lényegét: autólopás, gyilkolás, gyilkos, gyilkosság, pisztoly, fejbelövés, gyilkolás, gyilkos, gyilkosság és folytathatnánk. Mint kiderítették Tim Kretschmer olyan fegyverrel (Beretta 92) tüzelt 122 alkalommal, mely megtalálható az emlegetett játékban Counter-Strike és Far Cry 2 mellett a TacticalOps című játék mellett is szívesen időzött. Colonel Dave Grossman amerikai pszichológus professzor szerint letagadhatatlanok az erőszakos játékok hatásai, ugyanis az elkövetők hasznosítják az általuk látott mozdulatokat és eseménysorokat. Az Európai Tanács egyik tagja, nevezetesen Walter Hollstein elutasította ezen vádakat, véleménye szerint egyéb tényezők is közrejátszanak az erőszakos cselekedetek hátterében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)