Hirdetés

Vasárnapi hiányzók: valaki készítsen egy HD remake-t, plíz!

|

Talán mindannyiunkkal előfordult már, hogy hiányérzetünk támadt, egy régebbi címet illetően.

Hirdetés

Vannak pillanatok, amikor az ember csak ül a gép előtt, és arra gondol, hogy de jó lenne valami olyasmit játszani, mint például a Mafia volt, vagy valami olyat, mint a Colin McRae első része. De közben a hardvereink fejlődtek, és úgy gondoljuk, hogy nagyon hálásak lennénk, ha az eredeti fejlesztők, vagy bárki más készítene ezekből egy igazán jó, mai kinézetnek is megfelelő remake-t, HD grafikával. Mert csupán ennyi kellene ahhoz, hogy újra átélhessük a kalandokat, kihívásokat, hiszen hiába szoktuk mondani, hogy a grafika nem minden, de az igazi klasszikusokat azért szívesen megnéznénk mondjuk egy Frostbite 2, vagy egy optimalizált (és ez fontos!) id Tech 5 motorral. Lássuk hát, melyek is lennének ezek a játékok, természetesen szubjektív sorrendben felállítva. Akinek eltérő véleménye van, mert az így természetes, nyugodtan írja le a saját ötös listáját. Még annyit, hogy ezen játékok közül némelyiknek van folytatása, de sajnos ezek messze nem hozzák már azt az élményt, amire anno a korábbi rész még képes volt, ezért kerültek be a felsorolásba.

5. Fahrenheit (Indigo Prophecy): bár nem az én stílusom, de a Quantic Dream játéka 2005-ben nagyon magával ragadott, elsősorban a remek sztori, és a választások lehetőségei miatt. Pillanatok alatt elfelejtettem, hogy igazából az egész csak egy filmforgatás, és rosszabb pillanataimban teljesen beleéltem magam főhősünk kilátástalan helyzetébe, nem kis depressziót felszedve magamra. Ilyenkor gyorsan elmentem kenyérért, vagy valami hasonló.

4. Colin McRae Rally (természetesen az első): a Codemasters 1998-ban életre keltett egy legendát, melyhez az azóta sajnos maga is legendává vált raliversenyző adta a nevét. Fizikáját tekintve messze a legjobb a sorozatban, keményen oda kellett figyelni minden egyes kanyarra és féktávra, ha nem akartuk pillanatok alatt romhalmazzá varázsolni a járművünket.

3. Operation Flashpoint: A Bohemia Interactive 2001-es katonai szimulátora kiragadta a játékost a hétköznapi megyek-lövök-gyógyszeresdoboztfelveszek FPS-ek világából, és sokkal realisztikusabb körülmények közé helyezte. Ezeket tetézte a remekül modellezzet földi-és légi harcjárművek felhozatala, valamint az, hogy gyakorlatilag bármilyen taktikával játszhattunk, kivéve a face-to-face lerohanást, mert az nem vezetett semmire. Nem véletlen, hogy az FPS-huszárok nem győzték fikázni a játékot, hiszen nem működött a virtuóz F5-F7 (quick save-quick load) nyomogatás.

2. Screamer 4x4: a Clevers játéka 2001. decemberének elején jelent meg, és segítségével szinte kifogástalan szimulációban vehettünk részt, Off-Road versenyeken. Felező, differenciálzár, összkerékhajtás, sárgumi, és hihetetlen élmény. Kormánnyal egyszerűen nagyszerű volt, nem lehetett eszetlenül nyomni a gázt, egyes esetekben minden méternyi előrehaladást meg kellett fontolni, mert helyrehozhatatlan hibákat tudtunk véteni. Azóta sem született a témában olyan játék, mely meg tudta volna akár közelíteni is ezt a minőséget, bár az 1C által kiadott Off Road Drive megközelítette, de mégsem szárnyalta túl.

1. Mafia: ugyan mi más lehetne az első helyen? Hiába a második rész gyönyörű, és nagyszerűen optimalizált grafikája, a kiadói pöcsölődés miatt messze nem hozza azt, amit az első rész. Márpedig Lost Heaven városának alvilága úgy szippantja be az embert, mint ipari porszívó a poratkákat. Tommy akaratlan bűnözővé válása megragad, és nem ereszt még azok után sem, hogy a végkifejletben...(aki nem tudja, játssza végig!). Az akkoriban szemkápráztatónak számító grafika még ma is viszonylag versenyben van, de jól állna neki például a Mafia 2 motorja. A sztorihoz nem kell nyúlni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)