Hirdetés

Vasárnapi visszatekintő: PC-X Magazin - 1997. június

|

Aki vette, annak azért, aki pedig nem vette, annak azért szeretnénk megmutatni, hogy milyen is volt egy lemezmelléklet 15 évvel ezelőtt.

Hirdetés

Többen írtátok, hogy szeretnétek jóval régebbi teszteket olvasni a GSO-n, amikor még a 486-os, és a Pentium I uralta a világot. Nos, amit most mutatunk, az nem egészen ez, de nagyban hasonlít, és alkalmat ad egy kis nosztalgiázásra. Történt ugyanis, hogy nemrégiben sikerült rábukkannom a régi PC-X cédéim egy jelentős részére, és hosszú órákat töltöttem azzal, hogy egyesével megnézzem, melyiken mi van.

A helyzet az, hogy már maga a keretprogram sem hajlandó elindulni Windows 7 alatt, de ettől függetlenül jó érzés volt újra megnézni az akkori játékelőzetesek videóit, meghallgatni az olvasók által beküldött zenéket, és megnézni, hogy akkoriban micsoda komoly mennyiségben kerültek fel játékdemók a korongra. Készült egy rövid kis videó is, melyhez csakis a lemezen megtalálható tartalmak lettek felhasználva, és ez főleg azért fontos, mert az aláfestő zene is olvasói termék, egészen pontosan FURTI alkotása. Tehát ha valaki ezek után kedvet kapna valami hasonlóhoz, akkor ne fogja vissza magát, mert a GameStar DVD mellékletén mindig van hely az olvasói alkotásoknak.

Csak az érdekesség kedvéért emeljünk ki néhány dolgot:
- példaként egy instrukció a lemezen található olvass.el fájlból: "Mint azt bizony ra tudj tok, a RAR állományokat a   
RAR Xparanccsal lehet  "semlegesíteni",  ahol az "X"  a  kitömörítés jele, AKARMI.RAR az állomány neve, a harmadik paraméter pedig  egy könyvtár a kedvenc  winchestereteken.   Szóról szóra,  param‚éterről paraméterre ugyanígy működik az  ARJ is  (de nehogy RAR-t írj be... Ja, és a "<>"     jeleket se tedd bele...)!"
- A DEMOZONA könyvtárban voltak a scenedemók, és hasonló alkotások.
- A GAMEPORT könyvtárban játékdemók, javítások és előzetesek kaptak helyet, érdemes ezekbe is belenézni, hogy mik mentek akkoriban. Demóból például felkerült a Blood, a Carmageddon, a FIFA, a Fulltilt 2, és a Shadow Warrior, míg javítások többek között  az Interstate 76-hoz és az Imperium Galacticához érkeztek.
- Az olvasói aktivitás az egekben volt, az OLVA-SOK könyvtárban rengeteg alkotást lehetett megtekinteni, legyen az egy egyszerű szoftver, vagy valami remek hard core zene, netán kalandjáték.
- A MELYVIZ könyvtárban TRf elmélkedett a memóriákról, míg az !ITTVAN!-ban olyan cuccok kaptak helyt, mint az akkori DirectX, vagy a RAR 2.01, DOS-ban.
 
 
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)