Hirdetés

Végig bírsz nézni 10 percet az év egyik legparább játékából?

|

Hátborzongató jelenetekkel vár az Amnesia fejlesztőinek első világháborús horrorja.

Hirdetés

Előbb vagy utóbb minden sorozat életében elkövetkezik az a pillanat, amikor valami drámaian újat kell mutatnia ahhoz, hogy továbbra is releváns tudjon maradni. A 2010-ben útjára indított Amnesia kezdettől fogva kiemelt figyelmet szentelt a narratívának is a hangulatteremtés és a rémisztgetés mellett, így volt az a Dark Descent, a 2013-as A Machine for Pigs, valamint a 2020-ban debütált Rebrith esetében is. A hamarosan érkező Amnesia: The Bunker azonban más lesz.

A Frictional Games ezúttal az első világháborúba invitálja a horrorrajongókat, akiknek egy francia katona, Henri Clément bőrébe búja kell élve kikeveredniük egy labirintusszerű bunkerből, miközben olyan kérdésekre keresik a választ, hogy hova tűntek Henri bajtársai, vagy mégis mi az a szörnyeteg, amelyik folyton a nyomában lohol.

Hirdetés

A május 23-án PC-re, valamint jelenlegi és előző generációs konzolokra megjelenő túlélőhorror struktúrája jóval nyitottabb a fejlesztőcsapat korábbi alkotásainál, minden felmerülő akadály leküzdésére többféle lehetséges megoldást kínál, a véletlenszerű elemek okozta kiszámíthatatlanság miatt pedig elvileg minden végigjátszás más lesz.

Egyvalami azonban végigkíséri a kalandot a nyitó képsoroktól a stáblistáig, és ez nem más, mint a szinte kézzel tapintható feszültség, ami a vizuális és hanghatások mellett abból is fakad, hogy kevés erőforrással gazdálkodhatunk (az inventory szűkössége miatt a holmik legtöbbjét nem is tarthatjuk állandóan magunknál), és még azok is gyorsan fogynak, legyen szó a generátorba való üzemanyagról, vagy a forgótáras pisztolyba való lőszerről.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)