Hirdetés

Végleg bezárt az Ascaron

|

A Sacred 2 kiegészítő lemezének elkészülte előtt az Ascaron kettes számú stúdiója is lehúzza a rolót.

Hirdetés

Az egykoron szebb napokat is megélt német fejlesztő- és kiadóvállalat nem is oly régen roppant össze anyagilag. Ezt követte a munkatársak többségének elbocsátása, a csődeljárás lefolytatása, illetve a legtöbb brand és franchise értékesítése.



A látványosan terjeszkedő Kalypso Media felfogadta a legtöbb munkanélkülivé vált szakembert, illetve megvásárolta a játékok jogait, a palette legjelentősebb darabja, a Sacred még az Ascaron kettes számú stúdiójánál maradt. Így tehát a már korábban bejelentett kiegészítő, a Sacred 2: Ice & Blood fejlesztése zavartalanul folytatódhatott.



Sajnálatos módon a válság nem kímélte a túlélésért még mindig keményen küzdő Ascaron Studio II-t. A lányok és fiúk július utolsó napján köszöntek el a hivatalos fórumon a közösség tagjaitól. Búcsúzás közben nem felejtették el megemlíteni, hogy a Sacred 2: Ice & Blood utolsó simításait (pl. lokalizáció) még elvégzik, onnantól pedig már minden a kiadó Deep Silver, és annak anyavállalata, a Koch Media döntésein múlik. Hacsak nem jön közbe semmi, a kiegészítő augusztus 28-án jelnik meg Németországban. A kiadó elvileg továbbra is biztosítja a Sacred 2 és a jövendő kiegészítő zárt multijához szükséges szerverek zavartalan működését.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)