Hirdetés

Végre kiderült, mennyit fizet a Sony, hogy felkerüljön egy játék a PS Plusba

|

Legalábbis egy játék esetében kiderült, és a Microsofttól is érkezett egy érdekes szám.

Hirdetés

A Sony 3,5 millió dollárt fizetett az Ark: Survival Evolved nevű népszerű online túlélőjáték fejlesztőinek, hogy egy hónapra ingyenesen játszható legyen a PlayStation Plus előfizetőinek. Ezt Ethan Gach, a Kotaku újságírója szúrta ki, miután a játék fejlesztőcsapata, a Studio Wildcard tulajdonosa jelentette az összeget az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének. 

Ez azért fontos, mert a vállalatok szinte sosem hozzák nyilvánosságra, mennyit fizetnek a stúdióknak azért, hogy egy-egy címet felvehessenek kínálatukba. Igaz, ez az összeg nem reprezentatív, hiszen nem arról van szó, hogy az előfizetők korlátlanul játszhatnak az Arkkal; az ajánlat csupán egy hónapig, 2022 március 1. és április 4. között élt.

Hirdetés

Az azonban sokat elmond, hogy Gach ugyanitt megtudta: a Microsoft csak azért fizetett 2,5 milliót, hogy idén még fél évig fent legyen az Xbox Games Pass kínálatában ugyanez a játék.

Az Ark már 2019 elején felkerült a platformra, ám a megállapodás csak két évre szólt; ezt hosszabbították most meg ennyiért idén nyárig.

Érdekes még, hogy a Microsoft "csak" 2,3 milliót fizetett ugyanennek a cégnek azért, hogy már a 2023-as megjelenés napján játszható legyen az Ark 2, amelynek Vin Diesel az egyik producere és szereplője.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)