Hirdetés

Végre kinyírja az EA az Origin launchert, de lesz helyette másik PC-s kliens

|

Maga mögött hagyta a béta korszakát az Electronic Arts PC-s játékainak új otthona, az EA app.

Hirdetés

Lassan 11 és fél éve annak, hogy 2011 júliusában elrajtolt az Electronic Arts saját launchere és digitális disztribúciós platformja az Origin. Az EA által még korábban bekebelezett, és számos veterán játékosban szép emlékeket idéző Origin Systemsről (Ultima, Wing Commander) elnevezett platform célja először az volt, hogy a kiadó függetlenedni tudjon a Steamtől, később azonban a konkurálás ötlete is megfordulhatott a döntéshozók fejében, ugyanis megjelentek a külsős kiadók és fejlesztők termékei is.

A nagyravágyó tervekből azonban semmi se lett, mivel a játékosok éppúgy felesleges nyűgnek érezték, hogy még egy klienst kell installálniuk és használniuk, mint a Ubisoft Connect (lánykori nevén UPlay), vagy az időközben felszámolt Bethesda.net. Az EA-nek azonban esze ágában sem volt a Microsoft Games alá betagozódott Bethesda példáját követni.

Hirdetés

Inkább létrehozott egy új alkalmazást, az EA appot, amely átveszi a nyugdíjazásra ítélt Origin helyét. A kiadó szerint ez a leggyorsabb és legkisebb helyigényű program a kategóriájában, amit azzal a céllal terveztek meg, és tesztelgettek kitartóan, hogy a legjobb hellyé váljon, mindazok közül, ahonnan a felhasználók hozzáférnek a játékkatalógusához.

Nem kevesebbet ígér az EA app, mint hogy zavartalanul játszhatunk, miközben a háttérben automatikusan megtörténik minden letöltés és frissítés. Nem kell aggódnunk a lokálisan vagy felhőben tárolt mentéseink miatt sem, mert automatikusan átkerülnek az Originből az alkalmazásba, amit erről a linkről lehet letölteni.

Az Electronic Arts most még csak a PC-s felhasználók tartalmait költözteti át az EA app felületére, azok előtt viszont, akik Macen játszanak, egyelőre zárva marad az alkalmazás. Cserébe viszont meghatározatlan ideig továbbélvezhetik mindazt, amit az Origin nyújthat számukra.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)