Hirdetés

Végre megérkezett az Assassin's Creed Valhalla új játékmódja

|

Aki szereti a roguelite műfajt, az nagyon fog örülni a Ubisoft újdonságának.

Hirdetés

Az Assassin's Creed Valhalla 2020 óta élvezi a Ubisoft teljes támogatását, de idén már le fog zárulni a nagy sikerű vikinges kaland és be fogja jelenteni a vállalat a következő részt. A júniusi Assassin's Creed Celebration livestream során azonban megerősítették a fejlesztők, hogy mielőtt elengedik a játék kezét, még számos ingyenes tartalommal készülnek visszacsábítani a játékosokat. A felfedezésre építő Discovery Tour mód már elérhetővé vált, de sokan inkább a The Forgotten Saga névre keresztelt roguelite játékmódra vártak, amelyben újra és újra meg kell halnunk a dicsőségért. 

A várakozásnak azonban vége, a Valhalla legújabb frissítésével bekerült a The Forgotten Saga a játékba. Baldr, a fény és a tisztaság istene elveszett Nilfheimben, Odin pedig nem hajlandó elfogadni, hogy fia a holtak birodalmába került, ezért az irányításunkkal nekiveselkedik a véletlenszerűen generált halottak világának, azonban minden egyes halál után visszatérünk a kiindulópontra, elveszítve az útközben megszerzett buffokat, fegyvereket.

Hirdetés

Akadnak azonban olyan elemek, amikre nincs hatással a halál: minden menet során több felszerelést és rúnákat találhatunk, valamint új képességeket és fejlesztéseket oldhatunk fel a képességfán. A világot ráadásul mellékkületéseket kínáló NPC-k is tarkítják, de a Ubisoft szerint sokszor neki kell futni, ha minddel találkozni akarunk. 

Bár a The Forgotten Saga egy különálló játékmód, azonban a feloldásához el kell érni egy bizonyos pontot az Assassin's Creed Valhallában: a Ravensthorpe-ban található Everold's Huton keresztül érhető el, amit azután lehet megépíteni, hogy először Asgardba utazunk. A mód egyébként nincs hatással a játék sztorijára, viszont a befejezésével új felszerelést oldhatunk fel Eivor számára. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)