Hirdetés

Végre megjelenhet a 2009-ben bejelentett, iraki háborúban játszódó lövölde

|

A Six Days in Fallujah-t egyszer már elkaszálták, de így is révbe érhet.

Hirdetés

2009. április 7-én írtunk először a Six Days in Fallujah című "hiperrealisztikus FPS-ről", amely az Atomic Games fejlesztésében és a Konami kiadásában készült, a 2004-es iraki háborúba kalauzolt volna el minket és minden korábbinál élethűbben mutatta volne be a városi harcokat. A PC mellett eredetileg PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra tervezték kiadni. A játék a témája miatt nagy botrányt kavart, és hiába védték meg veterán katonák, a negatív visszhangok hatására előbb azt lengették be, hogy nem jelenhet meg Európában, majd a Konami leállította a munkálatokat. 

2021-ben aztán kiderült, hogy mégis elkészülhet a háborús FPS, új fejlesztőcsapat (a Highwire Games) vette kezelésbe, amely egykori katonák és civilek segítségével szeretett volna hiteles képet adni arról, hogy milyen volt megélni az ütközeteket. Bár ez ellen is tiltakozott egy muszlim jogvédő szervezet, és már két komoly csúszást is el kellett szenvednie (előbb 2022-re, majd 2023-ra tolták), végül tényleg megjelenhet, még ha nem is a teljes formájában. 

Hirdetés

A Six Days in Fallujah végül a Highwire Games és a Victura kiadásában június 22-én fog elrajtolni a Steamen, de egyelőre csak korai hozzáféréssel. Ebben a verzióban négy darab kooperatív küldetés kap helyet, amelyek kifejezetten az amerikai tengerészgyalogság csapatainak tapasztalataira összpontosítanak a csata első napján. A dátumot megrázó trailerrel jelentették be: 

A sajtóközlemény ígérete szerint egy rendkívül realisztikus, belső nézetes taktikai lövöldére számíthatunk, amelyet több mint 100 tengerészgyalogos segítségével fejlesztettek ki, akik  második fallúdzsai csatában szolgáltak, de besegítettek iraki katonák és civilek is. Az egyikük Eddie Garcia őrmester szerint (aki az említett csatában sebesült meg) a Six Days in Fallujah olyan taktikát és csapatmunkát igényel, amely jobban hasonlít a valódi harcra, mint bármi, amivel játszott. 

A teljes változat a tervek szerint 2024-ben jelenhet meg PC-re és konzolokra.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)