Hirdetés

Végre választ adhatunk a legfontosabb kérdésre: mi történt a kutyával a Resident Evil 4 remake-ben?

|

Emlékeztek még, amikor az első bemutatók után mindenki a Resident Evil 4 kutyája miatt kezdett el aggódni? Itt a válasz!

Hirdetés

Sok dologról nem lehetett eddig beszélnünk a Resident Evil 4 remake kapcsán, bár azt már szerencsére teszt formájában elmesélhettük nektek, hogy véleményünk szerint remek játék lett (még ha a műfaji sajátosságai már kissé kopottnak tűnhetnek, de a hangulata még mindig csodás). Persze volt ennél fontosabb kérdés is, ami nagyérdeműt izgatta az elmúlt hónapokban, főképpen azokat, akik nagyon szeretik a kutyákat, és kötődtek a klasszikus Resident Evil 4 négylábú szereplőjéhez, aki emlékezetes pillanatokat adott a játékhoz. 

Az egyik nagyobb változás, amelyet a Capcom a Resident Evil 4 remake előzetesében felfedett, a játék korai játékrészének falusi részén található kutyás találkozás egyik drámai csavarja volt. A klasszikus, 2005-ös játékban Kennedy egy tehetetlen kutyával találkozik, akit a falu körül felállított medvecsapdák egyike foglyul ejtett, és lehet segíteni neki kiszabadulni fájdalmas fogságából. Az állat ilyenkor elszaladt, de később visszatér, hogy segítsen Leonnak egy emlékezetes boss fight során. Nos, ez a remake-ben egészen más képet mutatott.

Hirdetés

A korai játékmenet videó szerint a Resident Evil 4 közönségkedvenc sztorija megváltozik: Leon látszólag túl későn jelenik meg, és a kutya (vagy farkas?) már jó ideje csapdába esett, és most halott. Természetesen ezen ki is akadt mindenki, hogy a Capcom milyen sötét szívű fordulatot vitt a történetbe, de azért van egy jó hírünk. Innentől viszont spoileres a téma, tehát csak az olvasson tovább, akit nem zavar az ilyesmi, vagy már nyúzza a játékot.

Az a felvétel, amit a Capcom a Resident Evil 4 remake korai előzetesében mutatott a halott (és szörnyen kibelezett) kutyáról, csak egy elterelő hadművelet. Most jóval később, a 3. fejezetben halljuk meg a nyüszítést, és természetesen itt is csapdából kell kiszabadítani a méretes állatot (legyen az kutya, vagy farkas, a Stark család előszeretettel fogadná örökbe). És persze itt is van következménye, ha jó fejek vagyunk, bár az állat itt is elrohan, később az El Gigante elleni harcban - hasonlóan ahhoz, ahogyan az eredeti Resident Evil 4-ben történt - segítségünkre siet. És persze ha mi túléljük, ő is túléli, és mentális pacsival távozik a színről.

Szóval mindenki megkönnyebbülhet, ez a kutya jól van. Az a szegény jószág, akit a játék elején látunk viszont nem volt ilyen szerencsés, nyugodjon békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)