Hirdetés

Végül csak engedett a népharagnak a Capcom, kiszedte a Denuvót a Resident Evil Village-ből

|

Miután megkerülték, lényegében értelmét vesztette a nem ritkán a játékok teljesítményét is rontó piszkálásvédelmi megoldás.

Hirdetés

Bár azon játékosok körében sem örvend túl nagy népszerűségnek a Denuvo piszkálásvédelmi megoldása, akiknek egyébként sosem jutna eszükbe letorrentezni a vágyott címeket, több nagy kiadó makacsul ragaszkodik a beépítéséhez, mert abban bízik, hogy ezzel ösztönzi az eladásokat. Így tett nemrég a Warner Bros. Games a Hogwarts Legacy PC-s kiadása kapcsán, és ugyanezt az utat járja már jó ideje a Capcom is.

Jelenleg a Resident Evil 4 remake játékosainak életét nehezíti meg a Denuvo, sokan összefüggést vélnek felfedezni közte és a PC-s verzió teljesítménygondjai miatt, de ugyanezeket a köröket már két évvel ezelőtt is lefutottuk, csak akkor épp a Resident Evil Village borzolta a kedélyeket.

Hirdetés

Annak idején viszonylag gyorsan, nagyjából két hónap alatt megkerülték a piszkálásvédelmet, de a Capcom akkor még nem távolította el az okafogyottá vált DRM-et, erre csak most, közel két év után került sor - erősítette meg a SteamDB. Mostantól tehát aki elindítja a Resident Evil Village Steamen vásárolt PC-s verzióját, ugyanabban az élményben részesül majd, mint aki nem fizetett a játékért: stabilabb képfrissítésre és úgy általában jobb teljesítményre számíthat.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)