Hirdetés

Veszteséggel zárta a negyedévet a Take-Two

|

A Take-Two játékkiadó vállalat nyilvánosságra hozta legutóbbi pénzügyi negyedévének adatait, amelyből az derül ki, hogy bevételi szempontból veszteséggel zárták az időszakot - de még így is sokkal jobban, mint ahogy azt a vállalat és az elemzők megjósolták. Az eladásokból származó nettó bevétel elérte a 265 millió dollárt, ami egy évvel korábban ugyanebben az időszakban még 502,5 millió volt. Akkor volt ugyanis az új termékek között a GTA: San Andreas, ami hihetetlen módon megugrasztotta a vásárlási kedvet. További befolyásoló tényező volt jelen időszakra a 2006-ra előrejelzett általános piaci stagnálás és a konzolos szegmensben a két generáció közötti átmenet, amelynek köszönhetően gyakorlatilag vihar előtti csend honol. Sikerült 29,1 millió dollárnyi nettó veszteséget felhalmozni, pedig egy évvel korábban ebben az időszakban még 55,2 milliós nyereséget könyvelhettek el. Paul Eibeler, a vállalat elnök-vezérigazgatója így kommentálta a helyzetet: "Igyekszünk átvészelni a konzolos piacon tapasztalható, új generációra történő átállás okozta kellemetlenségeket, s emellett a jövőbeli lehetőségeket is szem előtt tartjuk. Tüzetesen átvizsgálunk minden egyes aspektust, és arra törekszünk, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a költségek és a kreatív erőforrásaink, valamint a megosztott törekvéseink támogatásához szükséges infrastrukturális szükségletek között. A legfontosabb, hogy továbbra is fejlesztői erőforrásainkra összpontosítunk, hogy folytathassunk a kiváló tartalmak előállítását és szabadalmazott márkáink megfelelő befolyásolását." Az időszak legkeresettebb játékai voltak a konzolos Grand Theft Auto: Liberty City Stories, amely Észak-Amerikában az első számú PSP-s alkotás volt 2005. októberi megjelenése óta minden hónapban. Emellet a GTA: San Andreas olcsóbb, PS2-es kiadása is igen népszerűnek bizonyult. A Take-Two leányvállalat, a 2K Games pozitív eladási adatokat közölt a id Meier's Civilization IV-ről PC fronton, és az Xbox 360-as NBA 2K6 is jól fogyott.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)