Hirdetés

Vezeti az eladási toplistát, mégis rosszul fogy a Dead Space remake

|

Még a The Callisto Protocol is erősebben nyitott a felújított sci-fi horrornál.

Hirdetés

Olykor az sem feltétlenül garancia a mindent elsöprő sikerre, ha egy-egy alkotást pajzsukra emelnek a kritikusok, és alapvetően a játékosok is jó véleménnyel vannak róla. A jelek szerint ez igaz a múlt héten debütált Dead Space remake-re is, amelynek ugyan sikerült megkaparintania az első helyet a legnagyobb európai videojátékos piacon, az Egyesült Királyságban, de mindezt úgy érte el, hogy még feleannyi sem fogyott belőle, mint utánzójából, a The Callisto Protocolból premierje első hetén.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a Striking Distance játéka még épp időben érkezett ahhoz, hogy az ünnepi forgatag részévé váljon, azaz karácsonyi ajándék is lehetett belőle, míg a nála eleve drágábban kínált Dead Space remake lecsúszott erről a lehetőségről.

Hirdetés

Tovább árnyalja a helyzetet, hogy a GfK adatai kizárólag a dobozos eladásokat tartalmazzák, tehát ha a digitális értékesítést is hozzácsapnánk, ami nem kétséges, hogy ma már a vásárlások nagyobb arányát teszi ki, az alábbitól egészen eltérő sorrend is kialakulhatna. Az pedig szintén a The Callisto Protocol malmára hajtotta a vizet, hogy a Motive Studio pazarul megvalósított remake-jével ellentétben PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megjelent.

A platformok szerinti bontás erőteljes Sony-dominanciát mutat, az értékesített példányok 80 százaléka PS5-ös, csak a fennmaradó rész Xbox Series X|S-es, ám ez egyrészt nem túl meglepő, hiszen Európa legtöbb országában a PlayStation népszerűbb az Xboxnál, másfelől - mint azt a GamesIndustry.biz megjegyzi - az xboxos játékosok nagyobb arányban vásárolnak digitálisan, mint playstationös társaik.

  1. Dead Space
  2. FIFA 23
  3. God of War Ragnarok
  4. Forspoken
  5. Mario Kart 8: Deluxe
  6. Call of Duty: Modern Warfare 2
  7. Fire Emblem Engage
  8. Nintendo Switch Sports
  9. Pokémon Violet
  10. Minecraft (Switch)
Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)