Hirdetés

Videó mutatja meg, mennyivel szebb a Mass Effect Legendary Edition

|

Emellett azt is láthatjuk, milyen további módosításokat eszközölt a BioWare a trilógián, főképp az első rész játékmenetén.

Hirdetés

Picivel több, mint egy hónap múlva már mi magunk is meggyőződhetünk arról, mennyire végzett alapos munkát a BioWare a Shepard parancsnok köré felhúzott Mass Effect trilógia felújításával. Május 14-én ugyanis megjelenik PC-re, PS4-re, valamint Xbox One-ra a három játékot és 40 DLC-t tartalmazó gyűjteményes kiadás, amit az új generáció konzoljain (tehát PS5-ön és Series X|S-en) is működésre bírhatunk.

A fejlesztők nem csináltak belőle titkot, hogy főként a tizennegyedik évét taposó, azaz már igencsak koros első rész kapta a törődés nagyját. Ennek eredményét láthatjuk most az amerikai IGN-nek eljuttatott felvételen.

Noha a kezelőfelület sokkal inkább emlékeztet a Mass Effect 3-ban látottra, a túlhevült fegyverek lehűtését továbbra is csak várakozással oldhatjuk meg, nem fogunk tárakat cserélgetni. Ugyanakkor nincsenek többé kasztspecifikus megkötések, szabadon használhatjuk bármelyik fegyvertípust. Arról pedig, hogy a lövöldözésre az eddiginél mutatósabb környezetben kerüljön sor, MI segítségével felhúzott textúrák garmadája és fejlettebb bevilágítás gondoskodik.

Hirdetés

Sőt még egyes pályaelemeket is átalakítottak, hiszen a modern platformokon semmi szükség arra, hogy ronda falakkal takarják ki a látnivaló egy részét, nehogy a béka feneke alá zuhanjon a képfrissítési ráta. Eközben a Mako nemcsak kidolgozottabb lett, de könnyű tank mozgása is sokkal hihetőbbé vált, és persze az irányításon, valamint a célzáson is javított a BioWare. És ha már szóba került az első Mass Effect szeretett/gyűlölt (a nem kívánt rész törlendő) járgánya, akkor érdemes megemlíteni, hogy a thrasher maw ellen vívott küzdelemben annyi könnyítést kapunk, hogy az új változatban látjuk, merre halad a föld alatt a bestia.

Nem mehetünk el szó nélkül a töltési idő mellett sem. Talán még emlékeztek rá, hogy annak idején egy örökkévalóságig tartott a liftezés a Citadella szintjei között. Most már negyed-ötödannyi idő is elég, tehát nem rabol el értékes perceket (vagy akár órákat) az életünkből a játék. Továbbá az eddig látottak alapján a kibővített karakteralkotási lehetőségeket és az áttekinthetőbb inventory-t is a pozitívumok közé sorolhatjuk.

A második és harmadik rész kevesebb beavatkozást igényelt a fejlesztők meglátása szerint. Ezért csak kisebb grafikai tuningra (például nagyobb felbontásra, tükröződő felületekre), valamint minden korábbinál kevesebb bugra (sokat kigyomláltak, de nem az összeset) számíthatunk.

Ti újrajátsszátok majd ebben a formában is a trilógiát, vagy inkább már a következő Mass Effect megjelenését várjátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)