Hirdetés

Videojáték készül Charlie Chaplinről

|

Néha nem várt helyről jön az ihlet, de a koncepció nem tűnik bénának.

Hirdetés

CBS információi szerint egy kanadai fejlesztőstúdió, a Bdfrent Games éveken át húzódó tárgyalásokat követően elnyerte a Chaplin család bizalmát, és megkapta a jogokat ahhoz, hogy összehozzon egy játékot a legendás filmrendező és színész hagyatékából.

A Chaplin családnak fontos kitételei voltak a projekt kapcsán: nem lehet benne sem erőszak, sem szexizmus vagy rasszizmus, és egy valódi történetet kell elmesélnie.

Hirdetés

Még ezekkel az útjelzőkkel együtt is nehéz elképzelni, hogy hogyan lesz Chaplin humoros némafilmjeiből videojáték, de a Bdfrent társalapítója nagyon eltökéltnek tűnik.

"Az elképesztő ereje Chaplin munkásságának, hogy megmutatod azt egy csapat 10-15 éves gyereknek, és nevetést fogsz látni, még ma is. Amit alkotott, ahogy alkotott, ahogy mozgott, a mai napig szórakoztató. Tökéletes alapanyag egy játékhoz."

Ha te nem látod az összefüggést, akkor ne aggódj, nem vagy egyedül. Ettől függetlenül Robert Young nagyon lelkesen beszélt a projektről: szerinte a világnak szüksége van Chaplin klasszikusaira a COVID utáni időkben. Nem vitatkozunk ezzel a kijelentésével, de még mindig nem lettünk közelebb ahhoz, hogy megtudjuk, hogyan lesz a klasszikus filmekből játék.

Nem ez lesz egyébként az első próbálkozás egy adaptációra: 1988-ban megjelent egy Charlie Chaplin játék MS-DOS-ra, amiben Chaplin filmeket kellett rendeznünk, és a közösség szavazatán múlott, hogy győztünk-e vagy sem.

Akármi is lesz a megközelítése a csapatnak, egy dolog már biztos: az új játék mentesül az NFT-ktől. A PC Gamer végzett egy kis háttérkutatást, és kiderült, hogy a Bdfrent kész volt a blokklánc használatára. Az ezzel kapcsolatos aggodalmak felmerülésére a kiadó, az Indie Asylum azonnal reagált egy cáfolattal, és biztosított mindenkit, hogy a Chaplin játékban nem lesz semmilyen NFT-bűvészkedés.

Szóval még mindig nem tudjuk, hogy hogyan is működik majd az adaptáció, de legalább nem fogják telerakni a modern gaming szemetével.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)