Hirdetés

Kína hivatalos foglalkozásnak fogja tekinteni a videojátékozást

|

Az ázsiai ország több olyan munkakört is megnevezett, amelyek alapvetően a játékok köré épülnek fel.

Hirdetés

Manapság sok ember számára már nem egy szimpla hobbi a videojátékozás, elég csak például az e-sportok profi játékosaira gondolni, akik keményen dolgoznak, hogy a legjobbak lehessenek egy-egy alkotásban. A jelek szerint pedig van olyan ország, ami szintén valami komolyabbnak tekinti ezt a témát.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a kínai kormány valódi foglalkozásként tekint majd a későbbiekben több olyan tevékenységre is, amelynek szerves része a videojáték. Nemrég ugyanis közzétettek egy listát, ami több, a modern technológiához kapcsolódó állás megnevezését tartalmazza, és bizony megtalálható rajta a professzionális videojátékozás is. A leírás szerint ezek a profik többek között versenyeken vesznek majd részt, és még új játékokat is tervezhetnek. Egy másik hasonló munkakör pedig az új és meglévő alkotások reklámozása köré épül majd fel.

Szerintetek lehet foglalkozásként tekinteni a videojátékozásra?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)