Hirdetés

Vigyázat, videojátékoktól megvadult fiatalok - Minecraft Edition

|

Újabb fejezet nyílt az erőszakos videojátékok nagykönyvében és a hiszti középpontjában most nem más áll, mint a Minecraft. Értitek, a MINECRAFT!

Hirdetés

Lassan heti rovatot csinálhatunk a "Vigyázat, videojátékoktól megvadul fiatalok"-ból, mert egyre gyakrabban hallunk olyan bűnesetekről, amikkel kapcsolatban felmerült egy-egy játék neve.

A Grand Theft Auto V-tel takarózó idegbéna autótolvaj esete inkább megmosolyogtató, mert szerencsére senkinek sem esett baja, de sokkal komolyabb tragédiák is történtek, amik miatt a játékok vitték el a balhét. A legújabb hiszti is inkább a nevetséges kategóriába tartozik. 

Egy kilencéves orlandói kis srácot egy állami bíró házi őrizetre ítélt, mert az több fegyvernek minősülő tárggyal érkezett az iskolába. A játék, amit ezért okolunk, az pedig nem más, mint a Minecraft. A helyi tévécsatorna értesülései szerint az ismeretlen gyermek egy töltetlen fegyvert, egy tárat, hat tölténnyel, egy kést, illetve egy rövid szárú kalapácsot csempészett be az iskolába, amikből a fegyvert az édesapja házából sikerült elhoznia.

A fiú apja azt nyilatkozta, hogy fia "csak a Minecraft nevű játék karakterét utánozta, amiben ugye a a kalapáccsal ásnak és a késsel, illetve a fegyverrel védik magukat a zombiktól". A csatorna beszámolt arról is, hogy a fegyvert nem lehetett volna elsütni, mert a ravaszt kiszerelte belőle az apuka.

Nem rég olvastunk róla, hogy egy amerikai tanár oktatási célokra használja a Minecraftot, miután látta, hogy a kislánya milyen ügyesen építkezik a játék világában. Ezek után pedig jön ez a hír. Anglia 61%-a szerint van összefüggés a valódi bűntények és az erőszakos videojátékok között. Szerintetek tényleg ez a helyzet? A játékok veszélyesek? Káros a Minecraft?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)