Hirdetés

Villámgyorsan indíthatunk majd meccseket és küldetéseket PlayStation 5-ön

|

Nem kell végiglépkedni a játékok menüjén, akár a PlayStation 5 főképernyőjéről is azonnal ráindíthatunk arra, amire csak szeretnénk.

Hirdetés

Az új konzolokba kerülő SSD-k miatt pillanatok alatt betöltenek majd a játékok - ezt mind a Sony, mind a Microsoft lelkesen kommunikálja az utóbbi időben, mi pedig egyáltalán nem bánjuk, ha nem rabolják a játékra szánt kevés időnket töltőképernyők. Csak az a kérdés, hogyan fogunk ezentúl hasznos tippeket olvasgatni... de ezt majd a fejlesztők csak megoldják valahogy.

Hirdetés

Most viszont a spanyol GameReactornak köszönhetően megtudtuk, hogy PlayStation 5-ön lesz egy Activities nevű funkció, amivel a főképernyőről azonnal konkrét küldetéseket, játékmódokat, aktivitásokat indíthatunk el, nem szükséges végiglépkedni a játékok néha kényelmetlenül összetett menürendszerén. Az egyik, ezt használó alkotás a WRC 9 lesz, aminél versenyeket érhetünk el közvetlenül, a nyílt világú játékoknál pedig várhatóan láthatjuk az elérhető missziók listáját, és anélkül kezdhetünk bele ezekbe, hogy át kellene lovagolnunk/autóznunk a fél térképet.

A funkcióról Mark Cerny már 2019 októberében is beszélt, de most végre tudjuk, mi a neve, és azt is, hogy legalább egy külsős fejlesztő garantáltan használni fogja. Valószínűleg a Sony a saját fejlesztőit is megkéri, hogy ne hagyják figyelmen kívül a lehetőséget, és nem fog úgy elhalni, mint a touchpad vagy a lightbar a DualShock 4-en. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)