Hirdetés

Villámgyorsan köddé vált a Redfall játékostábora

|

Nem sikerült túl acélosra a rajt, de az a néhány játékos is elpártolt már, aki esélyt adott az Arkane loot shooterének.

Hirdetés

Ebben a konzolgenerációban játékfelhozatal tekintetében a Microsoft páros évei kimondottan rosszul alakultak: 2020-ban nem állt készen egyetlen új játék sem az Xbox Series konzolok rajtjára, 2022-ben pedig jöttek ugyan játékok, csak épp nem AAA kategóriások. Ezzel szemben a páratlanokban remekelt, hiszen 2021-ben a legjobb értékelésekkel bíró kiadó lett a Metacriticen, és egészen mostanáig úgy tűnt, hogy ez az év is jól alakulhat.

Aztán május 2-án megjelent a Redfall, méghozzá olyan állapotban, hogy alulmúlta az év eddigi mélypontjait is, pedig akad belőlük pár. Mélységes csalódásunknak írásban és videó formájában is hangot adtunk.

Hirdetés

Lehetne azzal takarózni, hogy ott a Game Pass, így olcsón ki lehet próbálni, és nem veszít sokat az ember, plusz Phil Spencer, aki egy interjúban magára vállalta a felelősséget, a See of Thieves pozitív példáját emlegetve fogadkozott, hogy kijavítják a játékot. De ha így is lesz, az nem egyik napról a másikra fog megtörténni, és nagyon nehéz lesz visszacsalogatni azokat, akik máris kiábrándultak belőle, vagy arról értesülve, hogy konzolon megjelenéskor nem választható a 60 fps-t ígérő performance mód, eleve bele sem kezdtek a kalandba. Valószínűleg ők jártak jól.

És persze nem feledkezhetünk meg azokról sem, akik kifizették a teljes árat például a steames változatért, melyről a felhasználóknak csupán a 30 százaléka van kedvező véleménnyel. Nagyjából annyian maradtak mostanra, akik nem szüneteltették a Redfallt, vagy igényelték vissza a pénzüket. A SteamDB adatai szerint ugyanis a május 2-i 6124 fős csúcs óta nagyjából naponta feleződik az egyszerre aktív játékosok száma, és mostanra körülbelül 70 százalékuk felszívódott.

Drukkolunk az Arkane-nek, hogy meg tudja menteni a játékot, de nincsenek illúzióink, innen pokolian nehéz lesz felállni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)