Hirdetés

Virtuális valóság - Közelebb van mint hinnénk, hála az Oculus Riftnek

|

Ezúttal egy Half-Life 2 mod kapcsán hallat magáról a különleges szemüveg, melynek segítségével, a fejmozgásunkkal irányíthatjuk a játék kameráját.

Hirdetés

Talán minden gamer álmodozik arról, hogy ő maga élhesse át kedvenc játéka főhősének kalandjait, vagy éppen a saját testének mozgása, célzása és reflexei határozzák meg azt, hogy eltalálta-e a célt vagy sem. Persze mondhatnánk, hogy ott van már a Kinect, amivel ez megvalósulhat, ám az mégsem olyan pontos és mégsem nyújt olyan érzést, mintha te lennél benne a játékban.

Talán mégsem reménytelen a helyzet. Korábban már beszámoltunk a Kickstarter által finanszírozott Ocolus Rift nevet viselő szemüvegről, ami első kézből vezetheti be a játékosokat a virtuális világokba. Ezúttal a gyakorlati használatát is szemügyre vehetjük a különleges eszköznek, hiszen nemrégiben készült el egy mod a Half-Life 2 és a hozzá kapcsolódó kiegészítőkhöz, ami lehetővé teszi, hogy a fejmozgásunkat felhasználva irányítsuk karakterünket. Az itt látható videóban használat közben tekinthetjük meg, amint a játékos a szobájában próbálja leszedni az idegenek egyik helikopterét, vagy azt, ahogy felderíti a játékbeli terepet. Az előre és hátra mozgást, a fegyvere gombjaival valósítja meg, ám a kamera mozgását az Oculus Rift információi alapján érzékeli a játék.



Sajnos arra még várnunk kell, hogy az Oculus kereskedelmi forgalomban is kapható legyen, ám érdemes rajta tartani a szemünket. Elég ötletes, nem?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)