Hirdetés

Vírusokat pakolnak a gépedre a kamu Call of Duty: Warzone csalások

|

Egy elég hosszú jelentést adott ki az Activision arról, hogyan próbálják meg a hackerek átverni az ingyenes csalásokat kereső játékosokat.

Hirdetés

Alapvetően végtelenül kellemetlen, ha valaki csalással szeretne előnyökhöz jutni egy multiplayer játékban. Sötét kis káoszgombóc lakhat annak a lelke helyén, aki vígan telepít egy olyan programot a gépére, mely végtelen lőszert, extra sebességet, és egylövéses öléseket ígér a Call of Duty: Warzone-ban.

Ott pedig még szomorúbbá (bár ez nézőpont kérdése) válik az egész történet, mikor kiderül, ezek közül egyiket sem fogja megkapni, helyettük viszont egy halom malware landol majd a PC-jén, szóval nem csak erkölcsileg, biztonsági szempontból sem érdemes mostanság csalónak lenni.

Hirdetés

Az Activision egy részletes jelentésben taglalta nemrég a problémát. A kiadó szerint népszerű, csalásokkal foglalkozó fórumokon gyakran feltűnt az utóbbi időbe ez az úgynevezett dropper, vagyis olyan program, ami megnyitja az utat más kifejezetten kártékony programok, malware-ek előtt.

Még YouTube-videókat is találtak, melyekben részletesen el lett magyarázva, hogyan kell telepíteni a csalóprogramot - ami még egyszer: semmiféle csalást nem aktivál, cserébe kártevőkkel árasztja el a számítógépet.

Az egész trükknek az a szörnyű zsenialitása, hogy a csalóprogramok egyébként is csak úgy működnek általában, ha a felhasználó letiltja a gépe összes alapvető védelmi mechanizmusát, így a csalni vágyó CoD-játékosok ezt gond nélkül megteszik, valójában azonban kártékony programok előtt nyitják hatalmasra a PC-jük bejárati ajtaját. Ti semmiképp se tegyetek így!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)