Hirdetés

Visszakozott a Sony a Horizon Forbidden West fizetős next-gen frissítése kapcsán, de egyúttal rossz hírt is kaptunk

|

Elsöpörte a népharag a tervezett 10 dolláros felárat, ám a felháborodott vásárlók csak ezt a csatát nyerték meg, a háborút már nem.

Hirdetés

Érthető módon sokan zokon vették, hogy a Sony 10 dollárt (az Atlanti-óceán innenső oldalán 10 eurót) kér azért pluszban, hogy a Horizon Forbidden West PS4-es változatából egy napon PS5-öst varázsolhassanak a vásárlók, amikor végre sikerül hozzájutniuk a még mindig hiánycikknek számító új generációs konzolhoz. Még inkább szembetűnő e megoldás nem túl felhasználóbarát mivolta, ha szembeállítjuk a konkurencia technikailag is kiforrottabb Smart Delivery funkciójával.

Mindennek következtében rendkívül figyelmesen kellett eljárnia annak, aki máris előrendelte a Guerilla Games nyitott világú akció-szerepjátékát úgy, hogy még nem birtokol PlayStation 5-öt, mert nem csupán a hozzáadott extrák tekintetében volt jelentősége annak, hogy melyik verziót választja.

Hirdetés

Feltehetően a Playstation fejesei figyelembe vették ennek az üzletpolitikának a lehetséges kedvezőtlen hatásait, de valószínűleg ők sem számítottak arra, hogy ilyen erőteljes ellenállást és hangos tiltakozást vált majd ki a közösségből. Meg is lett a következménye: Jim Ryan ügyvezető a PlayStation.Blog felületét használta arra, hogy a kedélyeket csillapítva bejelentse, mégis ingyenesen lehet majd a Horizon Forbidden West PS4-es változatát PS5-ösre frissíteni.

"Csütörtökön a Horizon Forbidden Westet kellett volna ünnepelnünk, és a Guerrilla fantasztikus csapatát, amelyik azon fáradozik, hogy 2022. február 18-án megjelenhessen [a játék]. Ugyanakkor egyértelműen világos, hogy az előrendelést beindító ajánlatainkkal mellélőttünk. Tavaly ígéretet tettünk arra, hogy ingyenes frissítési lehetőséget adunk minden cross-gen nyitócíműnk mellé, ezek közé tartozott a Horizon Forbidden West is. A járvány hatásai következtében a Forbidden West megjelenése csúszott az eredetileg tervezetthez képest, de mi tartjuk, amit vállaltunk: aki megveszi a Horizon Forbidden Westet PlayStation 4-re, az ingyen frissíthet majd a PlayStation 5-ös verzióra."

Sajnos Jim Ryan csak eddig tudta fenntartani a jó zsaru álarcát, mert a következő soraival gondoskodott róla, hogy a közösség mostani győzelme csupán pirruszi legyen.

"Egyúttal szeretném azt is megerősíteni, hogy a későbbiekben minden további PlayStation first-party (értsd: házon belül fejlesztett) exkluzív cross-gen játékot 10 dollárért lehet majd PS4-ről PS5-re frissíteni. Ez vonatkozik a következő God of Warra és a Gran Turismo 7-re, és minden más exkluzív cross-gen játékra, amit a Sony Interactive Entertainment ad ki."

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Az ajánlat a játékok lemezes kiadásaira is vonatkozik, de fontos tudni, hogy aki meghajtó nélküli PS5-öt választ, annak nem lesz módja a frissítésre, hiszen nem tudja majd hova bedugni a PS4-es korongot.

Mit gondoltok erről? Korrektnek tartjátok azt, amit a Sony csinál, vagy jobb lenne ha az Xbox-féle Smart Delivery útját választotta volna?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)