Hirdetés

Visszatáncolt az EA, Oroszországban is megjelenik a The Sims 4 esküvős kiegészítője

|

A kiadó az ország melegellenes törvényei miatt akarta kihagyni a rajtot, de hamar meggondolta magát.

Hirdetés

Habár a The Sims 4 már lassan 8 éves lesz, a játékosok továbbra sem engedték el, hiszen az EA sorban szállítja hozzá a nagyobb kiegészítőket és a visszafogottabb léptékű bővítéseket tartogató Game Packeket. Az utóbbiak táborát gyarapítja az eredetileg február 17-i megjelenéssel tervezett My Wedding Stories, amely az esküvőkre koncentrál.

Az újdonság körül viszont kisebb botrány alakult ki, miután az Electronic Arts bejelentette, hogy Oroszországban nem dobja piacra az azonos neműek házasságát is megjelenítő csomagot, mivel az ottani melegellenes törvények miatt át kellene variálnia a pakk tartalmát.

Hirdetés

A vállalat végül nem sokáig ragaszkodott a konfliktuskerülő álláspontjához, nemrég ugyanis egy új közleményt jelentetett meg az ea.com-on, ami azt írja, hogy mégis mehet az orosz rajt, méghozzá változtatások nélkül:

"Múlt héten közzétettük az alábbi frissítést a hamarosan megjelenő "My Wedding Stories" játékcsomagunkról. Akkor még úgy gondoltuk, hogy csapatunk nem oszthatja meg szabadon az azonos nemű pár, Cam és Dom történetét Oroszországban, ezért úgy döntöttünk, hogy a legjobb módja annak, hogy megtartsuk a történetük iránti elkötelezettségünket, ha ott nem adjuk ki ezt a csomagot.

Azóta meghallgattuk a közösségünkből érkező üzeneteket, amelyek között egyaránt szerepelt a döntésünk támogatása és a közösségük tagjaiért érzett aggodalom. Ugyanilyen fontos számunkra, hogy kiálljunk az értékeink mellett, beleértve a homofóbia elleni küzdelmet, és hogy az ehhez hasonló történeteket megosszuk azokkal, akiknek erre a legnagyobb szükségük van.

Ezt szem előtt tartva átértékeltük a lehetőségeinket, és rájöttünk, hogy többet is tehetünk, mint ahogyan azt kezdetben hittük, így mostantól változatlan formában adjuk a The Sims 4 "My Wedding Stories" játékcsomagot a közösségünknek Oroszországban, amelyben Dom és Cam szerepel."

Az orosz törvények tiltják a "hagyományostól eltérő szexuális kapcsolatok" népszerűsítését a kiskorúak körében, a My Wedding Storiesnek viszont még a marketingkampánya is a sztori középpontjában álló leszbikus párra, Camre és Domra épül. A közleményből ez nem derül ki, de valószínű, hogy a dilemma feloldásaként ott  egyszerűen 18-as karikával dobják majd piacra a csomagot.

Az EA tétovázása miatt viszont csúszott a megjelenés is, az új céldátum február 23.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)