Hirdetés

Visszatér egy kultikus stratégiai játéksorozat

|

A Disciples: Liberation hivatott új életet lehelni a régóta inaktív dark fantasy szériába.

Hirdetés

Idestova több mint tíz éve annak, hogy utoljára egy Disciples megjelenése miatt lázba jöttek a fantasy témájú, körökre osztott stratégiai alkotásokért lelkesedő játékosok. A Renaissance alcímet viselő harmadik felvonás már a  Kalypso Media felügyelete alatt készült, mely kiadó kisebb elánnal ugyan, mint a nagyok, de azért látható igyekezettel gyűjtögeti a magukra hagyott franchise-okat.

Annak oka, hogy ilyen sokat kellett várni a folytatás leleplezésére, főként arra vezethető vissza, hogy a Kalypso belsős stúdióinak száma erősen korlátozott, kapacitásuk véges, emiatt előbb találni kellett egy, a feladat elvégzésére alkalmas külső partnert. Utóbbi nem más, mint a Carcassonne-adaptációkon és a Forza Streeten edződött kanadai Frima Studio, a koprodukció eredménye pedig 2021 negyedik negyedévében lát majd napvilágot Disciples: Liberation címen. A támogatott platformok köre a PC mellett magában foglalja az PS4-et, a PS5-öt, az Xbox One-t, valamint az Xbox Series X|S kettőst is.

Hirdetés

Fontos megjegyezni, hogy a korábbi részekben tapasztaltnál nagyobb hangsúlyt fektetnek a fejlesztők a Disciples: Liberation szerepjátékos elemeire, azaz miközben a körökre osztott ütközetek kimenetele leginkább taktikai és stratégiai érzékünkön múlik, a 80 órányi játékidővel kecsegtető kampányban rengeteg múlik a döntéseinken. Ilyen például a románcok kérdése, amelyek révén akár szövetségesi viszonyra léphetünk egyes frakciókkal. Ennek eredményeként nem csupán egónkat duzzaszthatjuk sosem látott méretűre, hanem seregeink létszámát is, nem beszélve plusz erőforrásokról, amelyeknek jó hasznát vesszük fővárosunk fejlesztésénél.

Aki mihamarabb belekóstolna a dark fantasy alkotás játékmenetébe, annak érdemes jelentkeznie a március 3-a és április 3-a között tartott zárt alfára, bár azt nem árt tudni, hogy ezúttal mindössze kétszáz szerencsés játékos kap csak lehetőséget a részvételre.

Ti örültök a Disciples feltámadásának?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)