Hirdetés

Visszatérnek az eltűnt Metal Gear Solid részek

|

Egyik pillanatról a másikra kerültek le a boltok polcairól a Metal Gear Solid franchise klasszikusai, de úgy néz ki, hogy a Konami végre kezelte a kiváltó okokat.

Hirdetés

Tavaly nagyot nézett az internet népe, amikor a Konami legkedveltebb sorozata, (nem, nem a Silent Hill, hanem a Metal Gear) hirtelen foghíjassá vált. A Metal Gear Solid 2-nek és Metal Gear Solid 3-nak, valamint az azokat tartalmazó gyűjteményeknek váratlanul nyomuk veszett, és egyik digitális üzletben sem lehetett már beszerezni őket.

Röviddel az eltűnésük után a Konami szóvivője a nyilvánossághoz fordult, és elárulta, hogy licencelési problémáik adódtak. Lejártak az engedélyek, a megújítás pedig nem olyan egyszerű folyamat, mint azt a laikusok hinnék.

Hirdetés

A Metal Gear Solid 2 és 3 is tartalmazott történelmi felvételeket, melyeket nem lehet korlátlanul felhasználni. Mivel a lincenc csak maghatározott időre szólt, a Konami átmenetileg kénytelen volt levenni a játékokat. Persze a széria 35. évfordulója miatt nem maradhatott így a helyzet.

A fenti tweetben sajnos nem nevezik meg napra pontosan a játékok visszatérésének időpontját, de a megfogalmazás alapján feltételezhetjük, hogy erre a közeljövőben sor kerülhet. Reméljük, hogy már csak hetekről beszélünk és nem hónapokról.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)