Hirdetés

A Blizzard vezérigazgatója még mindig szeretné elkészíteni a Warcraft IV-et

|

Mike Morhaime nyilatkozata persze nem jelenti azt, hogy készülne a következő RTS a sorozatban, sőt, egy darabig biztosan nem fognak bele a régóta várt folytatás fejlesztésébe.

Hirdetés

A Blizzconon is rengeteg érdekességet árultak el a Blizzard fejesei játékaik jövőjéről, de nem csak a kaliforniai bulin nyilatkoztak a kiadó munkatársai. A vezérigazgató, Mike Morhaime legújabb interjúja például a Game Informer legfrissebb számában jelent meg, amiben néhány érdekes dologról nyilatkozott a kiadó feje.

Például szóba került a rendszeresen beszédtémát szolgáltató Warcraft IV kérdése is, aminek az elkészítése egyelőre nincs tervben, de azért nem érdemes teljesen feladni a reményt.

"Imádjuk az RTS játékokat, de egyelőre is a StarCraft II további fejlesztésére és - már amennyire a MOBA-k RTS-nek számítanak - a Heroes of the Storm további támogatására és fejlesztésére koncentrálunk. Imádom, hogy ennyi szenvedély és érdeklődés övezi a Warcraft IV-et. Nagyon szeretnénk elkészíteni valamikor a jövőben, de jelenleg nincs a terveink középpontjában"

- mondta Morhaime.

A vezérigazgató több más érdekes témára is kitért, például szóba került az is, hogy a Blizzard is szeretne terjeszkedni a mobiljátékok terén. Szerintük ugyanis rengeteg potenciál van az egyre erősebb és rendkívül elterjedt eszközökben, de igazán még senki nem használta ki a bennük rejlő lehetőségeket.

"Szerintem még mindig nem jött rá senki, mi lenne a mobilos »killer app«, az első igazi átütő sikerű játék. Úgy gondolom, hatalmas lehetőségek vannak a platformban. Az biztos, hogy nagyon sokan járkálnak egy rendkívül erős gamer eszközzel a zsebükben. Úgy érzem, rengeteg felfedezetlen lehetőség van még"

- fejtette ki a Blizzard vezetője, akinek kiadója egyelőre még csak a Hearthstone-nal van jelen a hordozható eszközök piacán.

Végül az interjúban szóba került a Battle.net név ejtése is, amiről Morhaime elmondása szerint sokat vitatkoztak a cégen belül. De végül úgy döntöttek, inkább megválnak a névtől, ugyanis a kliens brandje már-már ismertebb volt, mint némelyik játékuk. Elgondolkodtak azon is, hogy ne csak a saját játékaik kerüljenek a platformra, de ezt egyelőre nem lépték meg.

"Végül úgy döntöttünk, megmarad kizárólag Blizzard platformnak és csak Blizzard játékokra koncentrálunk. Van rá mód, hogy ezt a technológiát kihasználjuk az Activision-Blizzard családon belül más cégekkel közösen, de úgy gondolom, hogy a vásárlók felé való kommunikáció szempontjából inkább szeretnénk a Blizzardot a középpontban tartani"

- Zárta a kiadó vezérigazgatója.

Mit gondoltok, létrejön valaha a megfelelő légkör a Warcraft IV megjelenéséhez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)