Hirdetés

Interaktív sorozaton dolgozik a Her Story alkotója

|

Sam Barlow az 1983-as Háborús játékok alapján képzelt el egy hackersztorit, amit interaktív sorozatként nézhetünk meg még idén.

Hirdetés

Sam Barlow már két éve megpendítette, hogy valamilyen formában folytatja majd a Her Storyt, de úgy tűnik, ennél előbb találkozhatunk egy másik projektjével. A Metro Goldwyn Mayer és az Eko közreműködésében jelenik meg idén a WarGames nevű interaktív sorozat, aminek a munkálatait Barlow vezeti.

Hirdetés

Ezúttal nem a harmadik világháború kitörését megakadályozni próbáló magányos srác lesz a főszereplő, hanem egy fiatal hackerekből álló csoport, akik megpróbálják képességeiket arra használni, hogy jobbá tegyék a világot. A WarGames annyiban hasonlítani fog az HBO-féle Mosaichez, hogy megválaszthatjuk majd, melyik karakter szemszögéből szeretnénk átélni az adott pillanat eseményeit. A végeredmény viszont egészen más lesz, ugyanis míg a Mosaicben egymás után következnek az általunk választott videók, a WarGames eseményei egy pillanatra sem állnak le, menet közben kell eldöntenünk, hogy a rendelkezésünkre álló videofolyamok közül melyiket jelenítjük meg a képernyőnkön és ezen belül melyikekre figyelünk oda.

Barlow kimondott célja ezzel, hogy úgy érezhessük, tényleg a történet részesei vagyunk mi is.

"A vezérelv az volt, hogy elérjük azt az érzést, hogy a néző is együtt lóg ezekkel az emberekkel. A tartalom túlnyomó része csupán azt mutatja, hogy a kölykök online együtt lógnak és chatelnek."

- mondta. A Her Story alkotója a Verge-nek adott interjújában elárulta azt is, hogy részben a Mr. Robot hatására rendkívül komolyan veszik, hogy hihető legyen a hackelés bemutatása a sorozatban, illetve azt is, hogy a téma viszonylagos komolysága ellenére a WarGames hangulata könnyedebb lesz. A főszereplők alapvetően jól szórakoznak és némi humort is csempésznek a hackelésbe, miközben megpróbálják jobb hellyé tenni a világot.

Arról még nincsenek információink, hogy mikor, milyen formában és melyik platformon lesz elérhető a WarGames, arra viszont kitért Barlow, hogy meghatározott hosszúságú részekkel jelentkeznek majd rendszeresen. Illetve azt is elmondta, hogy  az interaktivitást egy egészen új formában csempészik be a sorozatba: a nézők viselkedése alapján próbálják majd eldönteni, melyik nézőpontok érdeklik a legjobban a közönséget és ez alapján fogják egy kicsit alakítani a sztori további alakulását.

Nektek hogy tetszik a koncepció?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)