Hirdetés

Wargaming Grand Finals 2015 - a WoT világbajnokság döntőjén jártunk

|

A Wargaming által rendezett World of Tanks bajnokság döntőjén nem csak az eSport az érdekes. Erősen kell akarni, hogy ne érezzük jól magunkat.

Hirdetés

Április 25-26-án, amikor Magyarország gamerei épp a Budapesti PlayIT lázában égtek, én Lengyelországban, Varsóban  követtem figyelemmel a világ legjobb World of Tanks csapatait, ahogy a legkiválóbbaknak járó trófeárt küzdenek. És igen, ott eléggé komolyan veszik az ilyesmit.

A Wargaming első osztályú házigazda volt minden tekintetben. Gyönyörű volt a szálloda, ahol elszállásoltak minket és a környék is (főleg éjszaka).

A kétnapos rendezvény ideje alatt elláttak minket étellel, itallal, és választhattunk, hogy a közönséggel együtt követjük nyomon a harcok kimenetelét a nézőtérről, ahol remek volt a hangulat, vagy visszavonulhattunk a sajtó szoba kényelmes biztonságába, ahol hatalmas tévéken követhettük a meccsek alakulását. Na jó, valamiért az újságírókra fújták a légkondit, mint az őrültek, 18 fokban dideregve nézni a meccseket nem egy olyan nagy élmény, de nyilván ez helyi sajátosság, valahogy nem csak bírják a hideget, szeretik.

Mind a pénteki kiérkezés és mind a két versenynap után voltak az újságírók számára szervezett programok. Ezzel azért még a legzordabb kollégát is sikerült ellazítani. Főleg a szombati hajókázás volt kellemes, ami előtt egy hajóból étteremé átalakított szórakozóhelyen szolgáltak fel egy rendkívül ízletes kolbászkülönlegességekből álló vacsorát. Persze a vasárnapi klub látogatás se volt semmi. Legyen elég annyi, hogy volt olyan külföldi sajtós kolléga, aki másnap nem került elő a buli után. 

Persze nem csak pihenés és szórakozás volt az út, a meccsek közti szünetekben próbáltam elkapni a szervezőket vagy játékosokat egy-egy interjú erejéig. 

Az eseményről részletes beszámolót olvashattok egy interjúval megspékelve Rinaldo Andreollival, a Wargaming európai részlegének ügyvezető igazgatójával, a 2015/05-ös GameStar magazin hasábjain. Ha eddig nem tettétek volna, a pénteki GameNighton biztosan be tudjátok szerezni a legújabb számunkat. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)