Hirdetés

Warhammer 40,000: Mechanicus teszt - gép testben gép lélek

|

Egy a Warhammer 40,000 univerzumába helyezett, körökre osztott stratégiai játék? Jöhet!

Hirdetés

Rengeteg furcsa szerzet népesíti be a Warhammer 40,000 sötét világát. Elég csak például az agresszív orkokra vagy éppen az ősi eldákra gondolni. Na és persze ott vannak azok az emberek, akik mindenféle szintetikus testrésszel turbózták fel magukat, vagyis az Adeptus Mechanicus tagjai. A Bulwark Studios címében ők kerültek a reflektorfénybe.

Hirdetés

Gépesített emberek

Veszélyes expedícióra indulunk a Warhammer 40,000: Mechanicusban, hiszen az lesz a feladatunk, hogy felfedjük a Silva Tenebris nevű bolygó titkait, a planétának azonban már vannak lakói, méghozzá a nem túl kedves necronok. A leginkább robotcsontvázra hasonlító lényeknek nagyjából az az egyetlen céljuk, hogy mindenkit elpusztítsanak, akivel csak összeakadnak. Kíváncsi kiborgjaink pont akkor érkeznek meg a bolygóra, amikor már ébredeznek az eddig a felszín alatt szunnyadó rondaságok, és csak a mi döntéseinken múlik, hogy mi lesz a kaland végkimenetele. Ráadásul az idővel is versenyt kell futnunk, hiszen ahogy menetelünk előre, úgy kel fel egyre több necron. A játék során egy térképen, szobáról szobára haladva terelgetjük csapatunkat mindaddig, amíg valami érdekesbe botlunk az egyik teremben, majd döntenünk kell, miképp kezeljük a szituációt. Általában több opció közül választhatunk, de mindig érdemes alaposan megfontolni a döntésünket, mert semmi sem jár következmények nélkül. Illetve mivel nem egy hétvégi kiruccanásról van szó, az sem ritka, hogy fenékbe kell billentenünk néhány necront.

A körökre osztott harcok során többfajta egységet használhatunk: vannak például a brigádunk alapját alkotó techpapok, akiket később fejleszthetünk, illetve rajtuk kívül lehívhatunk még szolgákat, úgynevezett servitorokat is a pályára. Utóbbiak remek golyófogók, ráadásul tudnak támadni is, illetve különféle bónuszokat adhatnak. Például van olyan lehetőség, hogy ha találat ér egy servitort, akkor egy cognitive pointtal jutalmaz bennünket a játék, amit aztán felhasználhatunk extra lépésekhez, tárgyak használatához, de akadnak olyan fegyverek is, amelyek elsütéséhez ez kell. Gyakran a pályákon is szerezhetünk ilyen pontokat, szóval viszonylag könnyű hozzájutni ehhez az erőforráshoz. Picit bonyolultabbá és egyben érdekesebbé is teszi az összecsapásokat, hogy csak akkor láthatjuk az ellenfélre vonatkozó adatokat, ha előtte ráküldünk egy, a tulajdonságokat elemző servókoponyát. Ha épp nem a sírkamrákban kutakodunk, akkor fejleszthetjük techpapjainkat, ráadásul egészen részletes menedzsmentre törekedtek a fejlesztők, ami értelemszerűen sokat dob a játékélményen. A küldetések során begyűjtött nyersanyaggal felturbózhatjuk kiborgjaink tulajdonságait a különféle kasztokhoz tartozó képességekkel, valamint mindenféle extra fegyvereket, mechanikus kiegészítőket pakolhatunk a már amúgy sem túl emberi karakterekre. Egységeink amúgy nem gyógyulnak automatikusan a harcok között egy felfedezőtúra során, és ez az apróság pont elég ahhoz, hogy valamivel nagyobb kihívást nyújtson a játék.

Olajozott gépezet

Szép munkát végeztek a fejlesztők a hangulat megteremtésével is. A zenék, a hangeffektek, illetve a különböző látványelemek mind remekül illeszkednek a futurisztikus környezethez, úgyhogy elég könnyen beleélhetjük magunkat a kalandba. A Warhammer 40,000 világának, illetve különösen az Adeptus Mechanicus frakció rajongóinak igazi csemege lehet a Bulwark Studios alkotása. Eleinte kicsit nehézkesnek érezhetitek, hogy minden apró részletre oda kell figyelni, főleg akkor, ha még csak most ismerkedtek ezzel a különleges világgal, de ha már van némi tapasztalatotok, akkor nyomás necront irtani! 

Warhammer 40000: Mechanicus
Ezek a mérnökök nem csak a műhelyben érzik jól magukat.
Ami tetszett
  • Izgalmas játékmenet
  • Egységek testre szabhatósága
  • Döntési lehetőségek
Ami nem tetszett
  • Kevés grafikai beállítás
  • Apróbb kellemetlenségek
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)