Hirdetés

A koronavírus miatt csúszik a Wasteland 3 megjelenése, ráadásul nem is keveset

|

Valahol ironikus, hogy egy világjárvány miatt kelljen elhalasztani egy olyan szerepjátékot, amelyikben egyszer már romba dőlt a civilizáció.

Hirdetés

Úgy tűnik nem véletlenül kezdte el kongatni a vészharangot az Xbox Games Studios egyik prominense, miszerint a házon belül fejlesztett projektek ütemezésébe beleszólhat a koronavírus. Már meg is érkezett az első, halasztásról szóló hír, ami akkor is kellemetlenül érinti a Microsoftot, ha a szóban forgó játékot még nem ő adja ki.

Hirdetés

Eredetileg május 19-ére vártuk a Wasteland 3 megjelenését, ám az inXile Enteratainment feje, Brian Fargo Twitteren jelezte, hogy képtelenek tartani a tervezett időpontot. Az ok meglehetősen prózai, a COVID-19 terjedésére való tekintettel aki csak lehet, átállt otthoni munkavégzésre, ami új kihívások elé állította a stúdiót. Az ebből fakadó logisztikai nehézségek miatt végül úgy döntöttek, hogy elhalasztják a posztapokaliptikus RPG premierjét. Ebben mind a tulajdonos Microsoft, mind pedig a Wasteland 3-at kiadó Deep Silver támogatását élvezik, mert utóbbiak is úgy vélik, hogy az így nyert extra fejlesztési idő meglátszik majd a végeredményen, ami a leendő vásárlók megelégedésére fog szolgálni.

Az új megjelenési időpont, amit a naptáratokba érdemes felvésnetek (egyelőre csak ceruzával, mert sosem lehet tudni) augusztus 28-ára, nyár végére esik, ami pedig a támogatott platformok körét illeti, nem történt semmiféle változás; a Wasteland 3 PC és Xbox One mellett PlayStation 4-re is megjelenik. Csak ezt követően válnak az inXile fejlesztései Microsoft-exkluzívvá.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)