Hirdetés

A Watch Dogs eredetileg egy új Driver játéknak készült

|

Legalábbis most több forrás is megerősítette azt, hogyan született meg ez az új Ubisoft széria.

Hirdetés

A jelek szerint a Ubisoftnál hagyománya van annak, hogy eredetileg egy már bejáratott szériát szeretnének folytatni, végül azonban ebből a munkából egy új franchise születik meg. Azt gyakorlatileg már szinte mindenki tudja, hogy az első Assassin's Creed is egy új Prince of Persia játék lett volna az első tervek szerint, most viszont azt derítette ki a VG 24/7, hogy a Watch Dogs első rész egy Driver folytatásnak készült.

Három egymástól független forrás, egy jelenleg is a Ubisoftnál dolgozó fejlesztő, egy régebbi munkatársa, és maga a Driver atyja, Martin Edmondson mesélt nekik erről.

Hirdetés

A három forrás szerint valamikor 2011 előtt párhuzamosan két új Driver játék is készült. Az egyiken a Reflections dolgozott, ez lett végül a Driver: San Francisco, a másik projektet pedig a Ubisoft Montreal vitte, ebből született meg az első Watch Dogs, melyet a Ubisoft vezetői "saját GTA-jukként" kezeltek. Edmondson elmondta, hogy ő maga ugyan nem vett részt a Watch Dogsként manifesztálódó Driver folytatás fejlesztésében, de a munka egy bizonyos pontján kipróbálhatta a játékot, és az alkotók kikérték a véleményét a vezetési élménnyel kapcsolatban.

Már a játék eredeti koncepciója is nagyon hajazott arra, ami végül a Watch Dogs lett: egy modern, nyílt világban autókázhattunk, főhősünk pedig képes volt meghackelni a különböző berendezéseket, például a közlekedési jelzőlámpákat. A végleges váltáshoz, vagyis ahhoz, hogy külön címet és világot kapott a játék elvileg hozzájárult a Driver: San Francisco anyagi bukása is, ekkortájt nem csengett éppenséggel jól a Driver név. Ez azonban egyáltalán nem biztos, mivel ellentmondás van a források között, egyikük szerint ugyanis a Driver: San Francisco megjelenése előtt megszületett már a különálló Watch Dogs ötlete. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)