Hirdetés

Watch Dogs Legion - több játékfejlesztő szerint a Ubisoft kihasználja a rajongókat

|

Sokaknak nagyon nem tetszik a francia stúdió zenés megoldása, és még a szakmán belül is akadnak olyanok, akik felszólaltak ellene.

Hirdetés

A Ubisoft ismét összeállt Joseph-Gordon Levitt vállalatával, a HitRecorddal, hogy a rajongókat is bevonják a Watch Dogs: Legion soundtrackjének összeállításába. Viszont bizonyos játékfejlesztők úgy gondolják, hogy ez nem túl fair eljárás.

Hirdetés

Gyakorlatilag bárki beszállhat saját zenei alkotásával a projektbe, de nem feltétlenül szükséges kész muzsikával előállni, mivel például részletekkel és remixekkel is lehet nevezni. Ráadásul minden elfogadott pályázatot 2000 dollárral jutalmaznak a srácok, elosztva az alkotás létrehozásában segédkező művészek között. Azt nem tudni, a HitRecord milyen szempontok alapján osztja fel a nyereményt, viszont azok nem kapnak semmit, akiknek a munkáját nem választják ki. A Ubisoftnak egyébként korábban már volt egy hasonló partnersége Levitt cégével a Beyond Good & Evil 2 kapcsán, és sokakat már akkor zavart ez a kollaboráció. Most pedig ismét megjelentek az ellenvélemények.

Mike Bithell, a Thomas Was Alone atyja szerint inkább szimplán ki kéne fizetni az embereket a munkájukért, ahelyett, hogy kihasználnák a rajongókat és azokat, akiknek a zenekészítés a hobbijuk. Szerinte inkább pályázatot kéne hirdetni a feltörekvő zenészek számára, és rendes fizetésért cserébe alkalmazni őket.

A Night in the Woods társalkotója, Scott Benson sincs elszállva a Ubisoft ötletétől, és a jelek szerint nem is lepődött meg annyira, hogy a stúdió ezt a módszert alkalmazza.

A Vlambeer nevű indie stúdió társalapítója, Rami Ismail sem igazán rajong ezért a megoldásért, és szerinte még az is jobb lenne, ha fizetnének valakinek azért, hogy a SoundCloudot bújja, majd a kiszemelt alkotókkal tető alá hoznának egy megállapodást.

Szerintetek is kihasználja ezzel a Ubisoft a rajongókat?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)